Halep'e ilerleyen TSK konvoyunda patlama

Halep'e ilerleyen TSK konvoyunda patlama

Halep'in güneyinde Nusra Cephesi eşliğinde ilerleyen TSK konvoyunda yaşanan patlama sonucu 1 "sivil personel" hayatını kaybetti.

TSK'nın cihatçı ÖSO ile birlikte YPG'nin kontrolündeki Afrin'e yönelik saldırısı sürerken, dün akşam saatlerinde Halep'in güneyinde de El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi öncülüğünde kurulan Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) eşliğinde TSK'nın askeri sevkiyata başladığı bildirilmişti. 

Cihatçıların kontrolündeki İdlib ile Suriye ordusunun kontrolündeki Halep sınırında yer alan El-Ais bölgesine yönelik askeri sevkiyat, gece saatlerinde Suriye ordusu ile çıktığı öne sürülen çatışmanın ardından durdurulmuştu. 

TSK KONVOYUNDA PATLAMA

TSK konvoyunun bugün yeniden bölgede hareket etmeye başladığı belirtilirken, akşam saatlerinde konvoyda patlama gerçekleşiği bildirildi. HTŞ'ye bağlı kaynaklar tarafından yayınlanan görüntülere göre, henüz nedeni bilinmeyen patlama sonucunda TSK konvoyunda yer alan bazı araçlar ağır hasar aldı.

TSK'nın Nusra Cephesi eşliğinde askeri sevkiyat başlattığı El Ais bölgesi, Suriye ordusu kontrolündeki Hader kasabasına oldukça yakın bir bölgede yer alıyor. 

TSK'DAN AÇIKLAMA: 1 SİVİL PERSONEL ŞEHİT OLDU

TSK'dan olaya ilişkin yapılan açıklamada ise konvoydaki patlamanın bir saldırı olduğu belirtildi. Açıklamada, konvoyun "İdlib Gerginliği Azaltma Gücü" olarak faaliyet yürüttüğü savunularak şu ifadeler kullanıldı:

İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoyumuza, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araç ile yapılan saldırı sonucu konvoyda görevli bir kahraman sivil görevli personelimiz şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır.