Hakimden istismar mağduru çocuğa: Eve davet ettiğinde neden gittin?

Hakimden istismar mağduru çocuğa: Eve davet ettiğinde neden gittin?

Hakim, tecavüze uğradığını belirten çocuğa "Daha önce 4 kişinin tecavüzüne uğradığını söylüyorsun. Eve davet ettiğinde neden gittin? ’Tekrar aynı şey olur mu acaba’ diye aklına gelmedi mi?" diye sordu.

Bolu’da, 16 yaşındaki F.C. ve E.Y.’nin, Facebook’ta tanıştıkları 15 yaşındaki Z.A. adlı çocuğa cinsel istismarda bulundukları suçlamasıyla 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmalarına başlandı.

Küçük kızın ifadelerine göre, Facebook’ta tanışıp arkadaş olduğu F.C., ve onun arkadaşı E.Y. aynı evde küçük kıza cinsel istismarda bulundu.  

Hürriyet'te yer alan habere göre, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan F.C. ve E.Y.’nin, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına başlandı. ’Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklardan F.C. duruşmada hazır bulunurken, E.Y. katılmadı.

Sanık F.C., Z.A. ile Facebook’ta tanışıp arkadaş olduklarını söyleyerek, "Kendisine yönelik cinsel bir eylemim kesinlikle olmadı. Arkadaşlığımız esnasında bir gün telefonuma tanımadığım bir numaradan Z.A.’nın çıplak fotoğrafı geldi. Bu yüzden de ilişkimi bitirdim. İftira atıyor. Daha önce A.K., A.S., Ş.Ş. ve O.A. ile de ilişkisi olmuş. Hiçbirini tanımıyorum. Ailesine söylememden korktuğu için bana iftira atıyor" dedi.

Çocuk ise bahsedilen 4 kişinin de kendisine tecavüz ettiğini ifade etti.

Hakimin, "Daha önce 4 kişinin tecavüzüne uğradığını söylüyorsun. F.C. eve davet ettiğinde neden gittin? ’Tekrar aynı şey olur mu acaba’ diye aklına gelmedi mi?" diye sorması üzerine Z.A. "Sadece konuşmak için çağırdığı için gittim. Aklıma gelmedi" diye cevap verdi. Z.A.’nın babası da sanıklarda şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar veren mahkeme, diğer sanık ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

 

DAHA FAZLA