Hakim hükmü verdi, tutanağı hazırlamadı!

Hakim hükmü verdi, tutanağı hazırlamadı!

‘Erdoğan'a hakaret’ten yargılanan yurttaş hakkında verilen 2 yıl hapis cezasını sözlü okuyan hâkim, sanığa ve avukatına “Tutanak hazırlamadım” diyerek tutanak vermedi.

Facebook paylaşımları gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten yargılanan yurttaş hakkında verilen 2 yıl hapis cezasını sözlü okuyan hâkim, sanığa ve avukatına “Tutanak hazırlamadım” diyerek tutanak vermedi. Ceza ertelenmedi.

'KARARI HAZIRLAMADIM' DEDİ, TUTANAK VERMEDİ

Cumhuriyet'in haberine göre; Veysi Selçuk isimli yurttaş hakkında Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek Ekim 2017’de Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla dava açıldı.

Gaziosmanpaşa 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6 Aralık 2017’deki ilk duruşmasının ardından 26 Şubat’taki karar duruşmasında yargıç Elif Tanyeri Özgilik, sanık Selçuk'a 2 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Kararı sözlü olarak okuyan yargıç Elif Tanyeri Özgilik, “Kararı hazırlamadım” diyerek tutanak vermedi. Yargıç Özgilik, sonradan hazırladığı tutanakta, Selçuk’a verdiği hapis cezasına “suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, sanığın suç kastının yoğunluğu” gibi gerekçeleri dayanak yaptı. Cezayı yaptırıma çevirme, erteleme veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da yer olmadığına hükmetti.

Yargıç, davanın ilk celsesinde de Erdoğan'ın davaya katılan olarak duruşmalara kabulüne karar vermiş, ayrıca duruşma zaptının bir örneğinin Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine karar vermişti.