Güvenlik sendikasında ihbarcı tartışması

Güvenlik sendikasında ihbarcı tartışması

DİSK'e bağlı Özel Güvenlik İşçileri Sendikası üyelerinin oluşturduğu Güvenlik-Sen İşçi Meclisleri, sendikanın Genel Başkanı ve yöneticilerini işçileri devlete ihbar etmekle suçladı. Meclis üyesi işçiler, “İhbarcılar Güvenlik-Sen'den defolsun” başlığıyla bir açıklama yayınladı.Konuyla ilgili bir açıklama da Güvenlik-Sen yönetiminden geldi. Sendika yönetimi, işçiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ama sonra hata yaptıklarını fark ettiklerini söyledi.

Özel sektörde çalışan güvenlik işçilerinin örgütlendiği Güvenlik-Sen adlı sendikanın işçileri ve yöneticileri arasında “cumhurbaşkanına hakaret ihbarı” tartışması yaşanıyor. Bizimsendikamız.org isimli web adresinden bir açıklama yayınlayan Güvenlik-Sen İşçi Meclisleri, sendika yönetiminde bulunan Genel Başkan dahil 3 kişinin, işçilerin sosyal medya paylaşımlarını takip ederek devlete şikayet ettiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, bu yöneticilerin Saray rejimiyle gittikçe aynılaştığı iddia edilerek söz konusu sendika yöneticileri hainlikle suçlandı. 
“Saray rejiminin yurttaşlarımızı sosyal medya hesaplarından fikir beyanlarını suçlaştırarak hapishanelere tıktırdığı gibi sendika yönetiminde bulunan üç hain de üyelerimizi sosyal medya paylaşımlarından 'Cumhurbaşkanına hakarette' devlete şikâyette bulundu.” denilen açıklamada, skandal olarak nitelenen bu olaydan etkilenen bazı kişilerin “gizliden” istifa ettiği fakat söz konusu yöneticilerin yerinde kaldığı belirtildi. 

Açıklamada ayrıca, mevcut yöneticilerin hakkında hırsızlık, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmaktan dava açıldığı belirtilerek, “Hakkında hırsızlık, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmaktan işçilerce dava açılmış yönetim, 2.Olağan Kongre’de yeter sayıya ulaşılmadan, üye işçileri salona almayıp kapı önünde izdihama neden olmuşken içerde hileli “Evet”i öne geçirtti. Ülkede HAYIR’ın zaferini, iktidarın gasp etmesi gibi sendikamızın kongresinde işçi meclislerinin HAYIR’ı da her türlü hile ve zor gücüyle “Evet” karşısında bertaraf edildi.” denildi.

İşçi Meclisleri açıklamasının sonunda ise tüm muhalefet kendilerine destek vermeye çağırıldı: “Bütün Güvenlik-Sen üyeleri, temsilcileri, delegelerini bu davaya sahip çıkmaya, HAYIR için mücadele etmiş bütün emek dostları ve muhalefeti de bu haklı mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz. Sendikamızı savunmak için bütün meşru müdafaa yollarıyla yapılması gereken her şeyi yapacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.” 

GÜVENLİK SEN YÖNETİMİ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUP GERİ ÇEKTİK

Suçlamalara karşı yazılı bir açıklama yayınlayan sendika yönetimi ise, bazı üyeler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kabul etti ancak sonrasında yapılan işlemin hata olarak değerlendirildiğini ve geri çektiklerini belirtti. 

Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, Genel Sekreter Hüseyin Ünlü ve Mali işler Daire Başkanı Doğan Özdemir imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı. “Genel Kurul sürecinin yaratmış olduğu atmosfer içerisinde yapılan anlık değerlendirmeler sonucunda Genel Başkan Serdar Arslan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin ünlü ve Doğan Özdemir mzasıyla üyemiz Salih Şenol, Garip Karatay, Kadir Bülbül, Volkan Karataşve bizimsendikamız.org hakkında kişisel hakaretler ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştur. Ancak sonrasında yapılan değerlendirmelerimizde suç duyurusunda bulunulmasının doğru olmadığı kanaatine varıldığından ertesi gün başvuru geri çekilmiştir.
Ancak her ne kadar suç duyurusu başvurusu geri çekilmiş olsa da dilekçede bulunan bazı atıfları Cumhuriyet Savcılığı suç unsuru bulunduğu tespitiyle soruşturmayı devam ettirmiştir. Soruşturmanın gereği olarak emniyet yetkilileri tarafından istenilen bilgiler, suç duyurusu başvurusu geri çekildiği için tarafımızca cevaplanmamıştır.”

Sendika yöneticileri tarafından yapılan açıklamada ayrıca, işçilerden Salih Şenol hakkında soruşturmanın devam etmesinden üzüntü duydukları belirtildi.

DAHA FAZLA