Güvenlik Sen'den DİSK'e ve ihraç edilen yöneticilere uyarı

Güvenlik Sen'den DİSK'e ve ihraç edilen yöneticilere uyarı

Özel sektörde çalışan güvenlik işçilerinin örgütlendiği Güvenlik-Sen adlı sendikanın işçileri ve yöneticileri arasında yaşanan “cumhurbaşkanına hakaret ihbarı” tartışması sürüyor. 

Güvenlik-Sen İşçi Meclisleri, sendika yönetiminde bulunan genel başkan dahil 3 kişinin, işçilerin sosyal medya paylaşımlarını takip ederek devlete şikayet ettiğini belirtmişti.

DİSK/Güvenlik-Sen Yönetim Kurulu, İzmir Cumhuriyet  Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma belgelerine dayanarak, Genel Başkan Serdar Aslan, Genel Sekreter Hüseyin Ünlü ve Mali Sekreter Doğan Özdemir'in, sendika üyesi olan işçiler hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret etmekten ihbarcılık yaptıkları' suçlamasıyla Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiklerini kamuoyuna duyurmuştu.

Yapılan açıklamada yönetim kurulunun, yaklaşık üç haftadır disiplin kurulu kararını uygulamayıp beklettiği ve eski genel başkan Serdar Aslan'ın bu süreçte bazı yayın organlarında verdiği demeçlerde disiplin kurulu kararının tekrar görüşülmek üzere geri tebliğ edildiğini söylediği belirtildi.

Ancak, Aslan'ın verdiği demecin üzerinden 20 günü aşkın bir zaman geçtiği halde herhangi bir geri bildirimde bulunulmadığı bildirilerek, sendika tüzüğünde ''Disiplin kararı yeniden gözden geçirilmek üzere geri gönderilir'' şeklinde bir madde olmadığı belirtildi. Sendika tüzüğünde yer alan madde ise şu şekilde: "Genel Merkez Disiplin Kurulu'nun kararlarını Genel Merkez Yönetim Kurulu uygular."

Aslan'ın bahsettiği tebliğ kararının sadece Şube Disiplin Kurulu için geçerli olduğu hatırlatılan açıklamada "Bununla birlikte 35. maddenin 3. ve 5. fıkrası, 11.maddenin 6. fıkrası gereği, alınan karar sonucunda bu şahısların Genel Kurul'dan çıkacak karara kadar üyelikleri askıda kalır ve yöneticilik vasıflarını kullanamazlar. Buna rağmen ismi geçen şahıslar tüzüğü hiçe sayarak usulsüz bir şekilde görevlerine devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Disiplin kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Bizler disiplin kurulu üyeleri olarak, üyelikleri askıya alınan Serdar Aslan, Doğan Özdemir ve Hüseyin Ünlü'yü sendikamızı sarı sendikalara dönüştürmeye çalışmaktan vazgeçmeye, sendika içerisinde kutuplaşma ve ayrışmaya yol açan her türlü davranıştan sakınmaya, sendikamızın geleceği için kendilerini tüzüğe uygun davranmaya çağırıyoruz. Ayrıca diğer yöneticiler Sezgin Birel, İrfan Karcı, Zülfikar Karatay ve Nadir Yazıcı'yı, üç yedek yönetim kurulu üyesini asil yönetim kurulu görevine çağırmak suretiyle acilen disiplin kararını uygulamak için gerekli işlemleri yapmaya ve yasal prosedürü yerine getirmek üzere sorumluluklarını yerine getirmeye çağırmaktayız.

"DURUMUN CİDDİYETİNİ HATIRLATIYORUZ"

DİSK Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu'na durumun ciddiyetini hatırlatıyoruz ve onları da göreve çağırıyoruz. Hiçe sayılan  sadece Disiplin Kurulu kararımız değil aynı zamanda DİSK hukuku ve değerleridir. Bizler yönetim kuruluyla aynı listeden Disiplin Kurulu'na seçilen üyeleriz, çok uzun istişarelerle, somut belgelere dayalı olarak bir karar aldığımıza inanıyoruz. Ancak üç haftadır sendikal tarihte örneği olmayan bir manzara var sendikamızda. Suçlu bulunmuş kişiler cebren konumlarını terk etmemektedir.

Genel Kurul delegesi ve üyesi arkadaşlarımız ayağa kalkmalıdır, Disiplin Kurulu kararına uymayanlardan hesap sormalıdır. Merkez Disiplin Kurulu kararı kesindir. Sadece Merkez Genel Kurulu tarafından tartışılabilir. Bu bağlamda tüm Güvenlik-Sen üye ve delegelerini durumla yakından ilgilenmeye ve  sendikamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz."