Güneş Sisteminin ikizi bulundu: Kepler-90

Güneş Sisteminin ikizi bulundu: Kepler-90

8 gezegenden oluşan mini bir güneş sistemi bulundu.

NASA ile birlikte Kepler Uzay Aracı verilerini inceleyen Google, güneş sistemimize neredeyse tıpatıp benzeyen 8 gezegenli bir sistem buldu. Keşif, NASA'nın Kepler Uzay Teleskobu'ndan dünyaya geri gönderilen sinyallerini yapay zeka algoritmasıyla analiz edilmesiyle gerçekleşti.

Bulunan bu gezegen sistemine Kepler-90 adı verildi ve söz konusu yıldız sisteminin merkezindeki yıldızın Güneş'ten daha sıcak ve büyük olduğu belirtildi. NASA uzmanları daha önce eşsiz olarak bilinen güneş sisteminin benzerinin bulunmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

MİNİ GÜNEŞ SİSTEMİ

Astronom Andrew Vanderburg yeni yıldız sistemini güneş sistemimizin mini bir versiyonu olarak niteledi. İç kısmında küçük dış kısmında ise büyük gezegenlerin olduğunu fakat her şeyin çok daha küçük bir alana sıkıştığını ifade etti. Vandenburg bulunan 8 gezegenden çok daha fazlasının olabileceğini DE ekledi.

KEPLER-90İ GEZEGENİ

Dünya'ya tam 2200 ışık yılı uzaklıkta olan Kepler-90i gezegeni dünyadan 3 kat daha büyük fakat kayalık yapısıyla dikkat çekiyor. Yüzey ısısının 426 dereceyle çok sıcak olduğunu belirtilen gezegen kendi güneşi etrafındaki dönüşünü 14 günde tamamlıyor.

KEPLER UZAY TELESKOBU
Kepler Uzay Teleskobu sayesinde şu ana dek 2,500 dış gezegen bulundu. 
2009 yılında fırlatılan Kepler'in düzenli olarak 145 bin yıldızı takip ettiği biliniyor.

DAHA FAZLA