Gün içerisinde 3 kez ‘beni öldürecek’ diyerek polise başvuran kadın eski eşi tarafından katledildi

Gün içerisinde 3 kez ‘beni öldürecek’ diyerek polise başvuran kadın eski eşi tarafından katledildi

İzmir Dikili’de 32 yaşındaki Işık İkizoğlu, eski eşi tarafından başına çekiç ile vurularak katledildi. Kadının cinayetten saatler önce, ölümle tehdit edildiğini belirterek, gün içinde üç kez polise başvurduğu öğrenildi.

İzmir'in Dikili İlçesi'nde yaşayan 58 yaşındaki Yahya Cengiz Küçük ve 32 yaşındaki Işık İkizoğlu geçen Eylül ayında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmıştı. İkizoğlu 10 yaşındaki kızı ile birlikte ayrı yaşıyordu.

TEHDİTLERİ ÜÇ KEZ POLİSE BİLDİRDİ

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre, dün sabah saatlerinde Işık İkizoğlu, kızını okula bırakmak için yola çıktı. Okula geldiğinde, eski eşi Yahya Cengiz Küçük’ün orada beklediğini gördü. Telefon ile 155 Polis İhbar Hattı’nı arayan Işık İkizoğlu, korktuğunu ve kızını okula bırakamadığını söyledi. Bunun üzerine polis, okula giderek, Küçük’ü ekip aracına aldı ve uzaklaştırdı. Çocuk derse girdikten sonra, Küçük, eski eşi İkizoğlu’na, okul yakınındaki bir kafeteryada oturup konuşmak istediğini söyledi. Çay bahçesinde oturan eski çiftin arasında tartışma başladı. İkizoğlu, buradan ayrılarak Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gitti ve eski eşi Küçük’ün kendisini ölümle tehdit ettiğini ifade ederek şikayetçi oldu. 

DOKTOR ‘DARP TESPİTİ YOK’ DEDİ!

Işık İkizoğlu’nun şikayetinde Küçük’ün kendisini darp ettiğini polis tarafından rapor için hastaneye götürüldüğü, muayene eden doktorun ise darp tespiti olmadığını rapor ettiği öğrenildi. İkizoğlu işlemlerinin ardından çarşıda Küçük ile yine karşılaştı. Tekrar tartıştılar. Bunun üzerine İkizoğlu bir kez daha polise giderek ölümle tehdit edildiği ihbarını bir defa daha yaptı.

Polis, şikayet üzerine Küçük’ü telefon ile arayarak Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdı. Küçük’ün de ifadesi alındı. Tartışma polis merkezinde de sürerken, Küçük’ün, “Bana çocuğumu göstermiyor” dediği, İkizoğlu’nun ise hakaret ve ölüm tehditleri nedeniyle eski eşine güven duymadığını söylediği öğrenildi.

ÇEKİÇLE ÖLDÜRDÜ

İfade işlemlerinden sonra Küçük ve İkizoğlu ayrı ayrı karakoldan çıktı. İkizoğlu evine gitti. Ardından Yahya Cengiz Küçük de İkizoğlu’nun evine gitti. Saat 16:00 sıralarında, Küçük, Işık İkizoğlu’nun kafasına çekiç ile defalarca vurdu. Kadın başına aldığı sert çekiç darbeleri üzerine olay yerinde feci şekilde can verdi.

Küçük, cinayetin ardından 155 Polis İhbar Hattı’nı arayarak, İkizoğlu’nu öldürdüğünü söyledi ve teslim oldu.

Annesi babası tarafından katledilen kız çocuğu ise anneannesi ve teyzesine teslim edildi. Yahya Cengiz Küçük’ün daha önce 90 gün evden uzaklaştırma cezası aldığı da öğrenildi.

DAHA FAZLA