Gülsüm Elvan ve Dilan Alp belediyedeki işlerinden atıldı

Gülsüm Elvan ve Dilan Alp belediyedeki işlerinden atıldı

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve 1 Mayıs'ta gaz fişeği ile yararlanan Dilan Alp'in de Ataşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen taşeron işçi kıyımı kapsamında işlerinden atıldığı ortaya çıktı.

Tuğba Özer

Gezi Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’nda polis kurşunuyla başından vurularak öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, çalıştığı Ataşehir Belediyesi’nden işten çıkarıldı. 

Taksim Meydanı'nda 2013 yılı kutlanmak istenen 1 Maylıs'a giderken polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Dilan Alp’in de işine son verildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz gün taşerona kadro düzenlemesiyle birlikte güvenlik soruşturması sebebiyle yaklaşık 120 taşeron işçi Ataşehir Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılmıştı. 

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın ve 1 Mayıs'ta polisin attığı gaz fişeği ile  başından yaralanan Dilan Alp’in de işten çıkarılan işçiler arasında olduğu öğrenildi.

‘İŞTEN ÇIKARILMA GEREKÇEM BERKİN’İN ANNESİ OLMAM’

Elvan, bugün belediye önünde yapılan oturma eylemine katıldı.

Berkin’in annesi olduğu için aynı belediyeden işten çıkarıldığını söyleyen Gülsüm Elvan, “Benim oğlumu bir ekmek alırken öldürdüler bana da bir ekmeği çok gördüler. Benim işten çıkarılma gerekçem Berkin Elvan’ın annesi olmamdan başka bir şey değil. Onun annesi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

DİLAN ALP: AKP'NİN KADROLAŞMA POLİTİKASININ BİR PARÇASI

İleri Haber’e konuşan Dilan Alp işten çıkarılmasını ilişkin "AKP’nin kendi kadrolarını yaratma politikalarından biri" değerlendirmesinde bulunarak şunları söyledi:

"1 Mayıs 2013 tarihinde demokratik hakkımı kullanmak üzere Taksim’e çıkmaya çalışıyordum. Polisin ölümcül şiddeti ile karşılaştım, kafama gaz fişeği atıldı. İki kere beyin ameliyatı geçirdim. Daha sonra Ataşehir Belediyesi’nde işe girdim. Güvenlik soruşturmamın olumsuz sonuçlanmasıyla işten atıldım. Ben ve birçok arkadaşımız da herhangi bir sabıka, sicil kaydı bulunmamasına rağmen işten atıldı. 

‘FETÖ’DEN YARGILANAN AVNİ MUTLU ‘TERÖRİST’, ‘MARJİNAL’ DEMİŞTİ

Bizler de buradaki haksızlığa karşı bir direniş başlattık. 1 Mayıs’taki yaralanmam üzerine dönemin valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkımda asılsız beyanlarda bulunmuş, terörist ve marjinal olduğumu söylemişti. Bunların üzerine bir dava açtık ve kazandık. Benim mağduriyetim, suçsuzluğum ve haklılığım mahkeme kararıyla ispatlandı. Güvenlik soruşturmamızın olumsuz olarak nitelendirilebileceği bir durum yokken işten atılmamız AKP’nin kendi kadrolarını yaratma politikalarından biri. Bizler de bunu farkındayız. 

Buna boyun eğenler ve kararları uygulayanlar da suç ortağıdır."

İçişleri Bakanlığı, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi yolsuzluk gerekçesiyle geçen aralık ayında görevden almıştı.