Gülmen ve Özakça'yla dayanışma eyleminde gözaltına alınan 57 kişi serbest bırakıldı

Gülmen ve Özakça'yla dayanışma eyleminde gözaltına alınan 57 kişi serbest bırakıldı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara’da toplananlara yönelik polis saldırısında gözaltına alınan 72 kişiden 57’si serbest bırakıldı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 138. Gününde taleplerinin kabul edilmesi için biraraya gelenlerin dün Güvenpark’ta toplanmasına polis izin vermedi. “İşimizi geri istiyoruz” eylemleri de dahil olmak üzere gün içinde 72 kişi gözaltına alındı.

DİHA’nın aktardığına göre, gözaltına alınanların bir kısmı, sağlık kontrolü için götürüldükleri Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nde ters kelepçeli halde yerlerde sürüklenirken, gözaltına alınan Zeynep Danacı’nın kolu da polis tarafından kırıldı. Aralarında Yüksel direnişçisi ihraç edilen kamu emekçisi Nazife Onay ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) avukatların da olduğu 15 kişi ise sağlık kontrollerinin ardından TEM Şube’ye götürüldü. Polis saldırısıyla gözaltına alınan 72 kişiden 57’si işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Geceden beri TEM şubede gözaltında tutulanların isimleri ise şöyle: Nazife Onay, Av. Barkın Timtik, Av. Ebru Timtik, Av. Aysegül Çağatay, Saniye Erenler, Sibel Göktaş, Nursel Güvendir, Fatma Kılıçaslan, Tülay Korkutan, Buket Yılmaz, Kenan Akbaba, Celal Ertürk, Engin Karataş, İlhan Kaya ve Tayfun Yıldırım.