Gülmen ve Özakça’dan yeni yıl mesajı: Yarınlar bizim olacak!

Gülmen ve Özakça’dan yeni yıl mesajı: Yarınlar bizim olacak!

Açlık grevindeki akademisyenler Gülmen ve Özakça yeni yıl vesilesiyle bir mesaj paylaştı: Yarınlar bizim olacak!

İleri Haber

Ankara’da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri görevlerine geri dönmek için 299 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça yeni yıl dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Eğitimciler, Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda, “Yarınlar bizim olacak” mesajı verdi.

Gülmen ve Semih Özakça'nın yeni yıl mesajları şöyle:

'YARINLAR BİZİM OLACAK!'

Semih Özakça: Einstein çok önceden zamanın göreceliğini kanıtlamamış gibi yıl başını veya yıl sonunu kutluyorsanız, yeni yılınız veya yıl sonunuz kutlu olsun; kutlamıyorsanız dünya güneşin etrafındaki dönüşünün bir turunu daha tamamladı, bunun için mutlu olunuz, yarınlar bizim olacak.

'ZAFERE OLAN İNANCIMIZ ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ'

Nuriye Gülmen: 2018’e girerken umutlarımız elbette taze; direncimiz ve zafere olan inancımız eskisinden daha güçlü. Ama bir yanımız buruk; bir yanımız hep öfkeli. Nazifemizin kanser şüphesiyle tedavisi engellenerek tecritte tutulmasına öfkeliyiz. Ve and olsun ki Nazife’yi faşizmin insafına bırakmayacağız!

NAZİFE ONAY KİMDİR?

Açlık grevindeki eğitimciler Gülmen, Özakça ve Acun Karadağ’ın Ankara Yüksel Caddesi’ndeki direnişine destek vermek için İstanbul Şişli’deki Cevahir AVM önünde oturma eylemi yapan sosyal bilgiler öğretmeni Nazife Onay, 7 Şubat 2017’de görevinden ihraç edildi. Eylemini Ankara Yüksel’e taşıyan Onay, eğitimcilere destek verdiği için tutuklanarak cezaevine konuldu