Gülhane Parkı'ndaki faciaya üst sınırdan ceza istemi

Gülhane Parkı'ndaki faciaya üst sınırdan ceza istemi

Gülhane Parkı'nda duvarın çökmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği davada mütalaasını açıklayan savcı cezanın üst sınırdan verilmesini istedi.

Gülhane Parkı'nda bir çay bahçesinde duvarın çökmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybetmesi, 5 kişinin yaralanmasına ilişkin davada savcı sanık çay bahçesi işletmecisinin 15 yıla kadar hapsini istedi. Savcı mütalaasında cezanın üst sınırdan uygulanmasını talep etti.

İstanbul Eminönü'ndeki Gülhane Parkı’nda iki yıl önce, 4 Nisan 2016 günü çay bahçesinin istinat duvarının çökmesiyle üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rümeysa Yözgan ve Anadolu Üniversitesi öğrencisi 36 yaşındaki İsa Kılıç hayatını kaybetti, 5 kişi de göçük altından yaralı olarak kurtarıldı.

Olaya ilişkin davanın görülmesine İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davaya tutuksuz sanık Adnan Necip Sezer ile avukatları katılırken müşteki Sait Yözgan ve avukatı da salonda hazır bulundu. Raporda 2010 yılında kira sözleşmesi bitmesine ve tahliye kararına rağmen sanığın duvarı çöken çay bahçesini yaklaşık 6 yıl boyunca kaçak işlettiği yer aldı.

ÜST SINIRDAN CEZA İSTEDİ

İHA'nın aktardığına göre, raporun okunmasının ardından Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında mahkeme aşamasında yapılan keşif sonrası bilirkişi raporu düzenlendiğini hatırlattı. Bilirkişi raporunda sanığın kusurlu olduğunu aktaran savcı, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan sanık Sezer’in 2 yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Savcı, ölü ve yaralı sayısının dikkate alınarak sanığın alt ceza sınırından uzaklaşılarak cezalandırılmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık müdafine mütalaaya karşı savunmalarını sunması için süre verilmesini karar vererek duruşmayı erteledi.

DAHA FAZLA