‘Gülen’ soyadını ‘Erdoğan’ olarak değiştirdi

‘Gülen’ soyadını ‘Erdoğan’ olarak değiştirdi

Diyarbakır'da yaşayan, görme engelliler halter şampiyonası Avrupa birinciliği ve dünya ikinciliği bulunan milli sporcu,"Gülen" soyadını "Erdoğan" olarak değiştirdi.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 2006 yılında mücadele ettiği Avrupa Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda birincilik, 2007'de Brezilya'da düzenlenen şampiyonada da dünya ikinciliği elde eden milli sporcu Mehmet Emin Gülen darbe girişiminin ardından "Gülen" soyadından dolayı eşi ve çocuklarıyla büyük bir rahatsızlık duyduklarını belirterek soyadını “Erdoğan” olarak değiştirdi.

Çocuklarının, "Baba, terörist başıyla aynı soyadı taşıyoruz, biz de mi kötüyüz?" dediklerini aktaran Erdoğan, gittikleri bazı ortamlarda da soyadının konu edilmesinin kendisini üzdüğünü kaydetti. 

AA'nın aktardığına göre, "Gülen" soyadını taşımaktan dolayı sanki omuzlarında büyük bir yük olduğunu ve eşiyle aldıkları karar sonucunda mahkemeye başvurduklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Mahkeme sonuçlandıktan sonra soyadı Erdoğan yazılı yeni kimliğimizi aldığımızda ailece çok mutlu olduk. O gün evde kutlama yaptık. Sanki yeniden dünyaya gelmiş gibiyim. Elhamdulillah, 'Erdoğan' soyadını aldık. Vatansever liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın soy ismini taşımaktan gurur duyuyorum. Böyle bir liderle anılmak, soyadını almaktan gurur duyuyoruz. Biz onun yolunda gidiyoruz.”

DAHA FAZLA