Guardian: Kılıçdaroğlu yazınca, Erdoğan da yazmak istedi

Guardian: Kılıçdaroğlu yazınca, Erdoğan da yazmak istedi

İngiliz Guardian gazetesi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yazısının gazetede yayımlanmasının üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yazı yazmak istediğini açıkladı. 

Guardian'ın okuyucu editörü Paul Chadwick, "Erdoğan için bir köşe? Liberal olmayan sesler için liberal megafonlar" başlıklı yazıısnda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gazetede yayımlanan yazısına gelen eleştirileri el aldı. 

Erdoğan'ın yazısının yayımlanmasına okuyucuların tepki gösterdiğini belirten Chadwick, konuya ilişkin Guardian editörlerinden gelen yanıta yazısında yer verdi. 

Gazete Karınca'dan Ezgi Gül'ün aktardığına göre, Guardian editörleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazısının yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da talep geldiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Geçtiğimiz aylarda birçok uluslararası ve Türk yazarın Erdoğan’ın zorba eğilimlerini kınayan yazılarını yayımladık. Aynı şekilde Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye’deki krizler hakkında ne dediğini de yayımladık. Darbe girişiminin yıldönümünden sadece birkaç gün önce, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun serbest kürsü yazısını hem bastık hem yayınladık. Daha sonra Türkiye hükümeti bizimle temasa geçerek denge sağlanması için cumhurbaşkanının da yazması gerektiğini söyledi. Biz de darbe girişiminin yıldönümünde okuyucularımızın iki tarafı da duyabilmesi için kabul ettik".