Gruda'dan Koçyiğit'e: Daha ne yapsınlar, kamçıyla mı dövsünler?

Gruda'dan Koçyiğit'e: Daha ne yapsınlar, kamçıyla mı dövsünler?

Ayşen Gruda, "herkes fazla özgür" diyen Hülya Koçyiğit'e yanıt verdi.

Türkiye sinemasının efsanevi kadın oyuncularından Ayşen Gruda, ülkedeki ‘baskı ortamı’ için “Kimse baskı altında değil, bilakis herkes fazla özgür” diyen meslektaşı Hülya Koçyiğit’e yanıt verdi: “Daha ne yapsınlar pardon, kamçıyla mı dövsünler bizi?”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı çok başarılı bulduğunu söyleyen Koçyiğit, Türkiye’de söylendiği kadar baskı olduğunu düşünmediğini savunmuştu.

'BUNLARI LÜTFEN KENDİNE SAKLASIN'

Posta'dan Oya Çınar'a konuşan Ayşen Gruda, Koçyiğit'in sözlerine cevap verdi. Gruda, "Sevgili Hülya, daha ne yapsınlar pardon, kamçıyla mı dövsünler bizi? Hülya Hanım bu hülyalardan bir an evvel uyansın. Kendisine teşekkür ederiz bu pek engin düşüncelerini bizimle paylaştığı için. Ama bunları lütfen kendine saklasın. Çok seveni var, eski bir sanatçı. Bu laflar hiç hoş değil. Benim çok tuhafıma gitti.”

İyi bir şey yapılıyorsa alkışlamayı ‘bileceğini’ ama sanatçı olarak kendi işinin muhalefet olduğunu aktaran Gruda, “Beni eleştirenler de her zaman başımın tacıdır. Bir yerde herkes beni alkışlıyorsa, hiç eleştirmiyorsa oradan hemen kaçarım. ‘Sen yeter ki ol. Çıkıp şurada dursan bile olur’ diyenden korkarım. Allah muhafaza, gerçek zannederim. Bakın iyi bir muhalefet partimiz yok diye ne durumdayız! Güçlü bir muhalefet partimiz olsa her şey farklı olabilirdi” şeklinde konuştu.