'Gözünüzün içine bakarak savunma yapmak istiyorum'

'Gözünüzün içine bakarak savunma yapmak istiyorum'

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı davada tutukluluğa devam kararı verildi. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Tuncel, mahkeme heyetine, 'Gözünüzün içine bakarak savunma yapmak istiyorum' dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin görevden alınan eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında "terör örgütü kurma ve yönetme" ve "terör örgütü propagandası" suçlamalarıyla dava açılmıştı. 

"GÖZÜNÜZÜN İÇİNE BAKARAK SAVUNMA YAPMAK İSTİYORUM"

Kışanak hakkında 240, Tuncel hakkında ise 145 yıl hapis istemiyle açılan davanın 5'nci duruşması Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi görüldü. Duruşmaya Tuncel ve Kışanak, tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile katıldı.

Mahkeme başkanının ifadelerine eklemek istediği bir şey olup olmadığı sorusuna Gültan Kışanak, savunma hakkını SEGBİS ile değil, mahkemeye bizzat gelerek kullanmak istediğini söyledi. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de mahkeme heyetine "Gözünüzün içine bakarak savunma yapmak istiyorum" dedi.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Avukatların taleplerini de dinleyen mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel´in tutukluluk hallerinin devamına karar verip, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasını isteyerek duruşmayı erteledi.