Gözetleme sistemine bienal eleştirisi: Çiçek desenli güvenlik kameraları

Gözetleme sistemine bienal eleştirisi: Çiçek desenli güvenlik kameraları

İKSV tarafından 15'incisi düzenlenen İstanbul Bienali kapsamında, sanatçı Burçak Bingöl’ün çiçeklerle bezediği güvenlik kameraları şehrin çeşitli noktalarına yerleştiriliyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali "iyi bir komşu" temasıyla 16 Eylül’de başlayacak. Bienalin açılmasına bir ay kala, sanatçı Burçak Bingöl’ün seramikten ürettiği, Beyoğlu’nda yetişen çiçeklerle bezenmiş güvenlik kameraları şehrin çeşitli noktalarına yerleştiriliyor.

Kültür Servisi'nin aktardığına göre; Günebakan adlı serisinde güvenlik kameralarını Beyoğlu bölgesinden topladığı bitki desenleriyle süsleyen sanatçı, günümüzde giderek normalleşen gözetleme sistemine eleştirel bir yorum getiriyor ve kameraları bizi gözetleyen aygıtlar olmaktan çıkarıp onları birer sanat eseri haline getirerek izleyen-izlenen ilişkisini de tersine çevirmeyi hedefliyor.

Bingöl’ün kameraları, bienal boyunca aralarında Kumbaracı 50, Pera Müzesi, Şimdi Cafe, LeBon Pastanesi gibi mekânların olduğu 20’yi aşkın noktada görülebilecek.

DAHA FAZLA