Gözaltındaki Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Gözaltındaki Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesinin savcılık ifadeleri alındı. İfadelerin ardından tüm gözaltılar serbest bırakıldı.

Bir haftadır gözaltında tutulan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi Ankara Adliyesi’ne getirildi. 

Halkevleri Hukuk Sekreteri Sercan Aran müvekkillerine ilişkin şu bilgileri verdi: “11 müvekkilimiz Ankara Adliyesi’ne getirildiler. Dün Emniyet ifadelerinde müvekkillerimizin tamamı hukuksuzca gözaltına alındıklarını belirterek susma hakkını kullandılar. Savcıya ifade vermek istediklerini söylediler. Savcının talimatını alacağız. Savcının talimatı ifadelerini alıp adli kontrol veya tutuklamaya sevk şeklinde ya da ifade almaksızın doğrudan serbest bırakma yönünde olabilir.”

Aran Halkevcilere istinat edilen 4 farklı suçlamanın olduğunu belirterek, bu suçlamaların, “Terör örgütü üyesi olmak", “Terör örgütü propagandası yapmak”, “ Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” olduğunu ifade etti.

Çok sayıda kişi adliye önüne gelerek Halkevleri üyelerine destek oldu.

SERBEST BIRAKILDILAR

Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan Halkevleri ile Öğrenci Kolektifleri üyesi 11 kişinin tamamı yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

'LAİKLİĞİ, EŞİTLİĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ, BARIŞI BİZ GETİRECEĞİZ'

Serbest bırakıldıktan sonra açıklama yapan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, “Buradan bir kez daha söz veriyoruz, bu memlekete laikliği, eşitliği, özgürlüğü, barışı biz getireceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkes için, börtüsüyle böceğiyle, Dünya üzerinde yaşayan bütün halklar için özgürlüğü biz inşa edeceğiz. Bizler 86 yıllık bu mücadelede halkın çıkarları için mücadele ettik” dedi.

Aktaş, gözaltında oldukları sıradan kendilerine destek verenlere de teşekkür etti.