Gözaltında intihar ettiği iddia edilen Araç’ın ağabeyi: Polisler ‘Talihsiz bir kaza yaşandı’ dedi

Gözaltında intihar ettiği iddia edilen Araç’ın ağabeyi: Polisler ‘Talihsiz bir kaza yaşandı’ dedi

Antalya'da gözaltınayken hayatını kaybeden Murat Araç’ın ağabeyi İlhan Araç, polislerin kendisine “Burada talihsiz bir kaza yaşandı” dediğini aktardı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Jandarma Komutanlığı'na bağlı Güney Karakolu ekipleri tarafından 15 Aralık Cuma günü 'örgüt üyeliğinden arandığı' iddiasıyla gözaltına alınan Murat Araç şüpheli bir şekilde öldü. 

Araç'ın, Emniyet Müdürlüğü binasının 3'üncü katındaki pencereden atlayarak intihar ettiğinin açıklanması kafalarda soru işareti bıraktı.

Kardeşini morgda teşhis eden ağabey İlhan Araç, “Beni tek başıma içeri çağırdılar. ‘Sana bir şey söyleyeceğiz ama şimdilik kimseye söyleme. Adli Tıpta bir cenaze var, onu teşhis edin’ dediler. Bende bizi aradıklarını kardeşim ile görüştüğümüzü olanlara söyledim. Kardeşim jandarma tutuluyordu dedim neden cenaze teşhis ediyorum ki. Bu cenaze bizim değilse kardeşim nerede dedim. Onlar da ‘bilmiyoruz’ dediler” ifadelerini kullandı.

'TALİHSİZ BİR KAZA’

ozguruz.org'da yer alan habere göre, Araç, sonrasında Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerini aktararak şu ifadeleri kullandı: “Emniyette de bize Adli Tıpa gitmemiz gerektiği söylendi. ‘Burada talihsiz bir kaza yaşandı. Buradan bir cenaze çıktı’ dediler. Emniyetten çıktıktan sonra sabah 8’de Adli Tıp’a gittik. Orada savcılık ile birlikte morga girdik. Morgda kardeşimi teşhis ettim. Kardeşimin gözünde morluklar vardı. Ensesinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde de izler vardı. Kafatasında ise 16-18 arası dikiş vardı.”