Gözaltına alınan Boğaziçililere destek: Barışı savunmak haktır

Gözaltına alınan Boğaziçililere destek: Barışı savunmak haktır

TSK ve ÖSO’nun Afrin’e girişinin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘fetih lokumu’ provokasyonuna müdahale eden öğrenciler, Erdoğan’ın hedef göstermesiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Boğaziçi öğrencilerine, diğer üniversitelerden destek geldi.

İleri Haber

Koç Üniversitesi Dayanışması, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle ilgili bir dayanışma açıklaması yaptı. Barışı savunmanın en temel hak olduğunun vurgulandığı açıklamada, Saray Rejimi’nin Kürtler üzerinden sürdürdüğü savaşla bir yandan da toplumsal muhalefeti sindirmeyi amaçladığı belirtildi.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi'nde 19 Mart’ta TSK ve ÖSO güçleri tarafından ele geçirilen Afrin'in "fethini" kutlamak amacıyla lokum dağıtan öğrencilere, bir grup öğrenci tarafından müdahale edilmiştir. "İşgalin, katliamın lokumu olmaz" diyen öğrenciler, polisler tarafından gözaltına alınmıştır. İlerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; protestoda bulunan öğrencilere 'komünist, terörist' diyerek eşkallerinin belirleneceğini ve onlara okuma şansı verilmeyeceğini söylemiş, ifade özgürlüklerini kullanan öğrencileri hedef göstermiştir. Bunu, sabah saatlerinde yapılan ev ve yurt baskınları izlemiş, öğrenciler kütüphanede ders çalıştıkları sırada gözaltına alınmışlardır. An itibariyle 12 arkadaşımızın özgürlüğü ellerinden alınmış ve gözaltı süresi 1 hafta uzatılmıştır.

Saray Rejimi; Afrin operasyonunu emekten, barıştan, özgürlükten ve eşitlikten yana olan muhalif güçleri sindirmek için kullanmakta, toplumu kutuplaştırıcı söylemlerle bölerek iktidarını sürdürmeye çalışmaktadır. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözünü ettiğimiz konuşmasında partisinin Afrin operasyonuyla beraber metal yorgunluğunu geride bıraktığını dile getirmiştir. Göz altılarla, tutuklamalarla, kin ve nefret kusan medya ile metal yorgunluğu “aşılmaya” çalışılmış, Kürtler üzerinden sürdürülen savaş ile muhalefet sindirilmeye çalışılmıştır.

Bizler Koç Üniversitesi Dayanışması olarak; Saray’ın kirli savaşına karşı barışı savunmanın en temel hak olduğunu söylüyor, ifade özgürlüğüne yönelik bu baskıcı tutumun bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Boğaziçi Üniversitesi'nde barış ve özgürlük için direnen tüm arkadaşlarımızın yanındayız. OHAL ve KHK'lar ile inşa edilmeye çalışılan baskıcı Saray Rejimi karşısında barışı, özgürlüğü, bilimi, laikliği, eşitliği savunan tüm kesimlerle dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz! Tutuklu öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır.

Yaşasın özgürlük! Yaşasın barış ve kardeşlik!”

DAHA FAZLA