Google Earth'de bile göremeyeceğiniz 5 gizli yer

Google Earth'de bile göremeyeceğiniz 5 gizli yer

Dünyanın önde gelen haritalama servisi Google Earth'de çeşitli gerekçelerle sansürlenen 5 gizli yer bulunuyor.

Milyonlarca insana hizmet veren dünyanın gelişmiş haritalama servisi Google Earth'de zaman zaman insanları meraklandıran sansürler de uygulanıyor.

Dünyayı ayaklarımızın altına seren bu uygulama, bazı noktaları görüntülememizi ise engelleniyor. İşte Google Eatrh'de sansürlenen 5 gizli yer:

51. BÖLGE

ABD'de Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde bulunan 51. Bölge'de (Area 51) ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir araştırma merkezi bulunuyor. Issız Nevada Çölü'nde bulunan bu alanda ABD Hava Kuvvetleri'nin yeni uçak ve silahlarını denediği belirtiliyor. Öte yandan bölge UFO teorilerinin de çıkış noktası. Zaman zaman bazı ABD2liler bölgede uzaylılara ilişkin fotoğraflar çektiklerini iddia ederek UFO teorilerini gündeme getiriyor. 

CARTAGENA HELİKOPTER PİSTİ

İspanya'nın Los Dolores kentinde bulunan Cartegena Helikopter Pisti (Helipuerto De Cartagena) de Google Earth'de gizlenen yerler arasında. Bölgenin askeri niteliği nedeniyle İspanya hükümetinin talebiyle sansürlendiği belirtiliyor. 

MARCOULE NÜKLEER SANTRALİ

Fransa'nın Gard bölgesinde Bagnols-sur-Cèze yakınlarındaki Marcoule Nükleer Santrali, 1956 yılında endüstriyel amaçlı enerji üretimi ve askeri plütonyum deneyleri için inşa edildi.

Bu nükleer tesiste 2011 yılında yaşanan patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. 

ABD-MEKSİKA SINIRI

ABD'nin Teksas eyaletindeki Hudspeth County'de ABD ile Meksik sınırının 15 mil uzağındaki bu bölge de Google Earth'de snasürlenen yerler arasında. 

Bu alanın sansürlemesinin nedeni henüz net olmasa da bölgenin Meksikalı uyuşturucu kaçakçılarının rotası olduğu biliniyor.

UTRECTH'TE BİR YAPI

Google Earth'de gizli olan yerler arasında en ilgnçlerinden biri de Hollanda'nın Utrecth kentindeki bir yapı. Posta kodu 3581 olan Oorsprongpark 8 lokasyonundaki bu yapı, Google Street View'de görülebilirken, evin terası Google Earth'de bulanıklaştırılmış halde. 

DAHA FAZLA