Gökçek'ten kalanlar: Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı

Gökçek'ten kalanlar: Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı

Melih Gökçek döneminde bulvara verilen isim tartışma yarattı.

Ankara Çayyolu'nda bulunan ve Bangladeş’in ilk başbakanının adını taşıyan “Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı”, isminin uzunluğu ve zor telafuz edilmesi nedeniyle Ankaralılar ve sosyal medya kullanıcıları arasında espri konusu oldu.

İkamet adresleri bulvar üzerinde görünen vatandaşların büyük bir bölümü de söylemekte zorlandıkları ismin değişmesini istedi. Vatandaşlardan gelen şikayetler ve imza kampanyasını Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı bir dilekçeyle ileten Çayyolu Bölgesi'ne bağlı Ümit Mahallesi'nin muhtarı Ayşe Çalışkan, caddenin isminin Türkiye için önem taşıyan bir liderle değiştirilmesini talep etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya çağrıda bulunan Çalışkan, “Bu bulvarın ismini ‘Atatürk’ veya ‘Mustafa Kemal’ olarak değiştirelim” önerisinde bulundu. Hürriyet'in haberine göre Muhtar Çalışkan, vatandaşların şikayetlerini su sözlerle anlattı:

TRAJİKOMİK DURUMLAR YAŞANIYOR

“4 yıllık muhtarlık sürecimde en fazla şikayeti bu bulvarın isminin değişmesi konusunda aldım. Belediye, nüfus müdürlüğünde kayıt yaptıracak kişi oturduğu yeri telafuz edemiyor. Evinde misafir ağırlayacak, adres tarif edemiyor. Acil ambulans, itfaiye, polis çağıracak derdini anlatamıyor. İnsanlar artık bu trajikomik durumdan rahatsız olmaya başladı.”

KENDİ DEĞERLERİMİZİ KORUYALIM

“Kendi değerlerimizi cadde ve sokaklarda yaşatmak varken, söyleyemediğimiz bir ismi kullanıyoruz. Millileşmenin ön plana çıktığı günlerde bizler, Çayyolu sakinleri olarak bu bulvarın ismini ‘Atatürk’ veya ‘Mustafa Kemal’ şeklinde değiştirilmesini istiyoruz. Dilekçemizi yazdık, imza kampanyası başlattık, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’dan çözüm bekliyoruz.”

 

DAHA FAZLA