Gökçek'in Tweet'leri Amerika'ya ulaştı

Gökçek'in Tweet'leri Amerika'ya ulaştı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 'ABD'de daha çok felaketler yaşanması için dua edin' içerikli twitter mesajının sorulması üzerine; "Ben inançlı bir kadınım ve umarım o dualar yalnızca sağır kulaklara düşer" diye yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, başkent Washington'da Yabancı Basın Merkezi'nde düzenlediği ve ABD'de yaşayan yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladığı basın toplantısında bir gazetecinin Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, kendisini izleyenlere attığı "İrma, Harvey benzeri daha çok yaşanması için dua etmelerini istedi" içerikli twitter mesajlarını aktarması üzerine şaşkınlığını belli eden Nauert, gazetecinin sorusunu bitirmeden araya girdi ve "Ben kendim inançlı bir kadınım ve umarım o dualar yalnızca sağır kulaklara düşer. Çünkü, herhangi bir ulusun trajedi yaşaması için dua edilmesini hayal bile edemiyorum, gerçekten" diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Nauert, Melik Gökçek'in paylaştığı "Allah-u Alem ağzı dualı birileri dua etti ve ABD'de felaketler birbirini kovalıyor. ABD'nin Virginia eyaletinde çatışmalar çıktı", "Ricam var. Dua ediniz ve Allah'dan dileyiniz. Bizle ve Müslümanlarla uğraşan devletlerin başına öyle belalar ver ki bizi unutsunlar" yazılı twitter mesajlarını kendisi görmediği için, bu konuda daha fazla yorum yapmak istemediğini belirtti.