Gökçek'e 'takipsizlik', Demirtaş'a 'fezleke'

Gökçek'e 'takipsizlik', Demirtaş'a 'fezleke'

Selahattin Demirtaş'ın eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek hakkındaki suç duyurusu için takipsizlik verildi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek hakkında “HDP ambleminin kullanıldığı ve HDP'lilerin öldürülmesi gerektiği” şeklindeki bir tweeti retweet etmesi nedeniyle yaptığı suç duyurusuna takipsizlik verildi. Gökçek’in yaptığı suç duyurusu için ise Demirtaş hakkında fezleke hazırlandı.

‘KOVUŞTURMAYA YER YOK’ DENİLDİ

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre; kararda söz konusu tweetin atıldığı, @RTEmnirceylan03 kullanıcı adlı hesap yerine, Twitter'da olmayan @RTEmunirceylan03 adlı bir hesabı belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verildi.

“Kovuşturmaya yer yok” kararının ardından Gökçek, Demirtaş hakkında "iftira" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş hakkında fezleke düzenleyerek TBMM'ye gönderdi.