Gökçek hakkında suç duyurusu: 'Hesap vermeden gitmek yok'

Gökçek hakkında suç duyurusu: 'Hesap vermeden gitmek yok'

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Hesap vermeden gitmek yok" dedi, "Ankara'ya yapılan tahribatların hesabını vereceği günler için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Hürriyet'in aktardığına göre; Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve çeşitli STK'lar, 23.5 yıllık görevi boyunca kente büyük zararlar verdiğini belirttikleri Gökçek hakkında Ankara Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. Gökçek'le ilgili hazırlanan hasar tespit raporu da suç duyurusu dilekçesinde yer aldı. Başvuru öncesinde açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Gökçek'in 23.5 yıl boyunca yaptığı bütün plan değişikliklerini parsel parsel takip edip hem hukuksal sürece taşıdıklarını, hem de mahkeme kararlarını uygulamadığı için Gökçek hakkında 35 kez suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Suç duyurularının işleme dahi alınmadığını kaydeden Candan, şöyle konuştu:

'600’E YAKIN DAVA SÜRÜYOR'

"Şu anda onun uygulamalarından, Ankara’ya yaptığı tahribatlardan kaynaklı 600’e yakın davamız devam ediyor. Atatürk Orman Çiftliği alanlarına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurduğumuz davalarımız var.

[ih2]

Suç duyurusunda bulunduğumuz noktalar şunlar: Görevi kötüye kullanmak, Anayasa’nın üçüncü maddesi olan Ankara’nın başkent özelliğini ihlal etmek. Bir diğeri de Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanuna aykırılık.

[ih3]

'HESAP VERMEDEN GİTMEK YOK'

Hesap vermeden gitmek yok. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odaları olarak bundan sonra görevimiz Ankara’ya yapılan tahribatların hesabını vereceği günler için mücadele etmek.”