Gökçek: Çok maaş da istemiyorum bana köşe verin

Gökçek: Çok maaş da istemiyorum bana köşe verin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirilen Melih Gökçek, Sözcü gazetesinden köşe istedi, "Çok da maaş istemem" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen Melih Gökçek, “Eğer yönetim uygun bulursa Sözcü’de yazmayı da çok isterim. Farklı görüşler olur” dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Gökçek, istifasıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı, "Partime zarar vermemek için konuşmam" dedi.

Ankara'daki "eserleri" de kaldırılan Gökçek, milyonlarca lira harcanan projelerini "Ne yapmışım?" diyerek savunmaya çalıştı. Gökçek, talan projelerini şu sözlerle anlattı:

"Tandoğan Meydanı'na yaptığım tek düzenleme bir saat kulesi koymak oldu. Onu da estetik olsun diye yaptırdım. Benden önce orası Ankaray durağı olarak planlanmış. Meydan vardı da ben mi kaldırdım. Kızılay'da ne yapmışım? Ortaya bir lale koydum, trafik etrafında dönsün diye.

Sıhhiye Meydanı'nı kaldırmadım, tam tersine Abdi İpekçi Parkı'na doğru meydanı büyüttüm. Heykeli de ben koymadım. Ulus'u meydan yapmaya çalışıyordum. Gençlik Parkı'nın karşısındaki binaları yıkıp meydan haline getirme çalışmasını sürdürürken görevden ayrıldım."

AOÇ'DEKİ TALANA 'KATİYEN PİŞMANLIĞIM YOK' DEDİ

Bugüne kadar 1 milyar 259 milyon lira harcanan ve tamamlanması için de 741 milyon lira daha gereken Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içindeki Ankapark projesi için "turizm altyapısı" diye konuşan Gökçek, doğa katliamını görmezden gelerek "Biz ağaç kesmedik, aksine ithal ağaçlar diktik. Nisan ayında Ankapark'ı açıp, ardından hayvanat bahçesine başlayacaktık ama olmadı" dedi. İstifasının ardından iptal edilen proje için "Bu projemiz Ankara'nın istikbali olacaktı. Katiyen pişmanlığım yok" diyen Gökçek, "Bizim parkımızda bin 217 oyuncak var, Fransa'da 70-80 oyuncak var" diye konuştu.

'ÇOK MAAŞ DA İSTEMİYORUM BANA SÖZCÜ'DE KÖŞE VERİN'

Gökçek, istifasının ardından hakkında yazılanları yakından takip ettiğini, Sözcü yönetimi de uygun bulursa Sözcü'de yazmayı da çok istediğini belirtti. Gökçek, şöyle konuştu:

"Bol bol tweet atıyorum. Birkaç gün önceki bir tweetim tam 426 bin tıklanma almış. Şu anda da tatildeyim. Eğer Sözcü yönetimi uygun bulursa, Sözcü'de yazmayı da çok isterim. Farklı görüşler olur. Aslında çok maaş da istemiyorum. Ben yazmaya hazırım. Başka bir yerden yazmam konusunda öneri geldi. Ancak ben Sözcü'de yazmayı tercih ederim."