Gizli bir yere götürülen Deniz Naki’nin avukatı: Hayatından endişeliyim

Gizli bir yere götürülen Deniz Naki’nin avukatı: Hayatından endişeliyim

Amedsporlu futbolcu Deniz Naki Almanya’da aracına düzenlenen silahlı saldırının ardından gizli bir yere götürüldü. Naki’nin avukatı “Hayatından endişe ediyorum” açıklaması yaptı.

Almanya’da silahlı saldırıya uğrayan Amedsporlu futbolcu Deniz Naki polis korumasında güvenli bir yere götürüldü. Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan Naki’nin avukatı “Hayatından endişe ediyorum” dedi.

Almanya U21 Milli Takımı'nda forma giydikten sonra St. Pauli ve Paderborn 2. lig futbol takımlarında profesyonel futbolculuk kariyerini sürdürmüş olan 28 yaşındaki Amedsporlu futbolcu Naki, aracına silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Deutsche Welle Türkçe’ye konuşan Naki, kendisine "Türk istihbarat teşkilatının siyasi motifli bir 'suikast eylemi' düzenlemiş olabileceği" yönündeki şüphesini dile getirdi.

‘DENİZ ŞU ANDA GİZLİ BİR YERDE POLİS KORUMASI ALTINDA’

Naki'nin avukatı Soran Haldi Mızrak, Alman Basın Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamada, müvekkilinin olayın şokunu atlattığını, durumunun "iyi" olduğunu, ancak yaşamından endişeli olduğunu belirtti. Avukat, futbolcunun "Şu anda kendisini Almanya'da güvende hissetmediğini" vurguladı. Mızrak, "Deniz şu anda gizli bir yerde kalıyor, kendisi polis koruması altında" açıklamasını yaptı. Daha önce de Alman medyasında Deniz Naki'nin kendi emniyeti açısından bilinmeyen bir yere götürüldüğü haberi yayınlanmıştı.

TÜRKİYE’YE DÖNMEYE KARAR VERDİ

Müvekkilinin saldırılara boyun eğmeyeceğini söyleyen avukat Mızrak, Naki'nin ailesi ile birlikte Türkiye'ye dönmeye karar verdiğini de sözlerine ekledi. Deniz Naki Türkiye'de Diyarbakır'ın Amedspor adlı üçüncü lig takımı ile sözleşme imzalamıştı.

[ih2]

ALMAN GÜVENLİK BİRİMLERİ: NAKİ’NİN AÇIKLAMALARI SON DERECE CİDDİ

Deniz Naki'yi koruma altına alan Alman güvenlik birimleri, Naki'nin yaptığı açıklamaları son derece ciddiye aldıklarını belirtti. Öldürmeye teşebbüs suçundan kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilere karşı açılan soruşturmayı her yönde devam ettirdiklerine de işaret eden güvenlik yetkilileri, eylemin ardında yatan nedenlere ve motiflere ilişkin henüz bir açıklama yapamayacaklarını da söyledi. Konuyla ilgili bir cinayet masasının henüz göreve başladığı ve hasar gören Deniz Naki'nin aracındaki izlerin incelemeye alındığı da bildirildi.

[ih3]

NAKİ, MUHALİF TUTUMUYLA TANINIYOR

AKP hükümetine karşı eleştirel görüşleriyle bilinen Naki, Twitter ve Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlarda Güneydoğu‘daki operasyonları eleştirmişti. Naki, “PKK propagandası" yaptığı iddiasıyla geçen sene 18 ay hapis cezasına çarptırılmış, ancak daha önce bir suça karışmamış olduğu için hakkındaki hükmün açıklanması ertelenmişti.

Deniz Naki, Amedspor'da oynayan futbolculara deplasmana gittiklerinde saldırılarda bulunulduğunu, bazı oyuncuların yaralandığını, kendisine de Almanya'dan ölüm tehditleri geldiğini açıklamıştı. 

NAKİ’NİN DOĞUM YERİ OLAN ALMAN EYALETİNDEN MİT AÇIKLAMASI

Deniz Naki‘nin doğum yeri olan Almanya'nın Düren kentinin de bağlı olduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Herbert Reul, kısa bir süre önce Düsseldorf Eyalet Parlamentosu'nda yaptığı açıklamalarda "Türk İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) eyalette faal olduğunu" söylemişti. Sol Parti Federal Meclis Grubu başkanı Sahra Wagenknecht de federal hükümetin, “Erdoğan‘ın tehlikeli istihbarat ağına karşı” girişimde bulunmasını talep etmişti.