Gizemli Amazon maymunu 80 yıl sonra ilk kez görüntülendi

Gizemli Amazon maymunu 80 yıl sonra ilk kez görüntülendi

İlk olarak 1936 yılında varlığı belgelenen "Vanzolini saki maymunu" yaklaşık 80 yıllık aranın ardından ilk kez görüntülendi.

Küresel Koruma Enstitüsü Müdürü Laura Marsh öncülüğünde Brezilya'da Amazon ormanlarındaki biyoçeşitliliği inceleyen araştırma ekibi yaklaşık 80 yıl sonra ilk defa Vanzolini saki maymununu görüntülemeyi başardı. 

Brezilya'nın Peru sınırındaki ormanlık bölgede Eiru Nehri civarında gizemli Amazon maynunu görüntülemeyi başaran araştırma ekibinin başı Laura Marsh, National Geographic'ten Sarah Gibbens'e yaptığı açıklamada, "Titriyordum ve çok heyecanlandım, zar zor fotoğraf çekebildim" dedi. Marsh, kuyruğu diğer maymunlarınki gibi ince olmadığı için kavrama yeteneğinin olmadığı bu maymunun bir kedi gibi hareket ettiğini söyledi. 

Kol ve bacaklarındaki altın sarısı tüyleri ile dikkat çeken Vanzolini saki maymunu, ilk olarak 1936 yılında doğa bilimcisi Alfonso Olalla'nın bölgeye düzenlediği bir keşif gezisinde belgelenmişti. 1956 yılında ise ölü saki maymunlarıyla karşılaşılmıştı. 

DAHA FAZLA