'Gidin Man Adası'nda vergi dairesi açın'

'Gidin Man Adası'nda vergi dairesi açın'

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bütçe görüşmeleri yapıldı.

TBMM’de yapılan bütçe görüşmelerinde HDP adına Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Garo Paylan birer konuşma yaptı. Paylan, yaptığı konuşmada Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Man Adası’nda vergi dairesi açmayı önerdi.

HDP adına ilk konuşmayı Ahmet Yıldırım yaptı. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

“Bir avuç azınlık vergi cennetleri, rüşvet ve haram paralar ile sayesinde zevk-ü sefa içinde bir hayat sürerken, halkımızın çoğunluğu vergiler ve zamlar altında inliyorsa, küçük azınlığa cennet, çoğunluğa cehennem reva görülüyorsa çürümenin başladığı çoktan söylenebilir. 1 yılı aşkın bir süredir rehin tutulan saygıdeğer Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş bu sürece ‘metan zehirlenmesi’ diyor.

‘RAHATSIZSANIZ, SORGULAYIN’

Panama ve Man adası belgeleri, Paradise Papers ve Rıza Sarraf’ın ifadeleri nedeniyle iktidar yolsuzluk ve rüşvet zannı altındadır. Bu durum kumpas veya milli iradeye saldırı değildir. Çünkü bu iddiaların hiçbir aşamasında biz ve halkımız yokuz. Eğer yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, beyt-ül mala dokunma iddialarından rahatsız iseniz; yoksa yapacağız şey belli ve kolaydır. Toplum iki yıldır OHAL ile yönetiliyor. İktidar gerçekten rahatsızsa rüşvet, yolsuzluk iddialarında adı geçenlerin hepsini sorgulayarak başlayabilir”

'BÜYÜMEDEN BİLDİĞİNİZ ZENGİNLERİN BÜYÜMESİDİR'

Yıldırım’ın ardından söz alan Garo Paylan ise hükümetin verdiği büyüme rakamlarına değinerek, Maliye Bakanı Ağbal’a bir öneri sundu. Paylan’ın konuşması şöyle

“Sayın bakan kim büyüdü? İşçi, emekçi mutsuz, geçinemiyor. Kimi büyüttünüz Allah aşkına. Emek talanına, doğa sömürüsüne ve bir avuç yandaşı zenginleştirecek bir büyüme bu. Bakın tarım sadece yüzde 2 büyüdü. Allah’ınızı severseniz Sayın Maliye Bakanı S-400 alacağınıza Tarım Bakanı’na versin, çiftçiye versin biraz da çiftçi büyüsün. Siz bir avuç yandaşı zenginleştireceğiz diyorsanız bu yolda devam edin. Bu büyüme sizin bildiğiniz müteahhitlerin, zenginlerin büyümesidir.

‘MAN ADASINA VERGİ DAİRESİ AÇIN’

“Herkes mutsuz. Bir avuç insan mutlu onlar da korkuyor, parayı Man Adası’na kaçırıyorlar. Devleti suç örgütü olmaktan çıkarmak bu Meclis’in başlıca görevidir. Buradan çıkmak da demokratik siyasetle, hukukun üstünlüğü ile, basın özgürlüğü ile olur. S-400 ile olmaz. Artık emekçinin sırtına binmekten vazgeçin sayın Maliye Bakanı. Gidin Panama’da, Malta’da, Man’da vergi dairesi açın. Bakın görün bütün bütçe açığımız kapanır.”

AKP’Lİ ELİTAŞ MAN ADASI BELGELERİNI YIRTTI

Bütçe görüşmeleri esnasında AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na para transfer ettiğini gösteren belgelerin kopyasını Meclis kürsüsünde yırttı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’nda kurulan bir şirkete para gönderdiği bilgilerinin yer aldığı belirtilen belgelerin kopyalarını gösterdi.

Bunun üzerine AKP Grup başkanvekili Mustafa Elitaş, kürsüye çıkarak bu belgeleri yırttı.