Gezi'deki Darth Vader'ın ardından Ankara'da bir Stormtrooper

Gezi'deki Darth Vader'ın ardından Ankara'da bir Stormtrooper

Gezi Direnişi sırasında İstanbul Bağdat Caddesi’nde görülen Darth Vader'ın ardından şimdi de Vader’a hizmet eden klon birliklerinden bir Stormtrooper, Ankara Kızılay’da görüldü.

Gezi Direnişi sırasında İstanbul Bağdat Caddesi’nde yürüyen Darth Vader'ın ardından, Vader’a hizmet eden klon birliklerinden bir Stormtrooper, Ankara’da görüldü. ‘Star Wars’ (Yıldız Savaşları) fanatiği Alp İlkkurşun adlı yurttaş, film için kostüm üreten şirkete beden ölçülerini göndererek hazırlattığı orijinal Stormtrooper üniforması ile Kızılay sokaklarını gezdi. 

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre; ‘Star Wars’ (Yıldız Savaşları) fanatiği Alp İlkkurşun adlı yurttaş, film için kostüm üreten şirkete beden ölçülerini göndererek orijinal bir Stormtrooper üniforması aldı ve Kızılay’da dolaşmaya çıktı.

Alp İlkkurşun'un dünyanın dört bir yanından topladığı ve 300’ü aşkın obje barındıran koleksiyonunun en önemli iki parçası orijinal Stormtrooper kostümü ile Darth Vader’a ait ışın kılıcı. Filmde kullanılanın birebir aynısı olan Stormtrooper kostümü filmin kostümlerini üreten Paul Abernethy tarafından ölçülerine özel yapıldı. Darth Vader’a ait ışın kılıcı ise Vaders Vault firması tarafından yine kişiye özel üretildi. Yüksek kaliteli çelikten imal edilen kılıç filmde kullanılan ses efektlerine ve kırmızı lazer ışığa sahip.

"EN BÜYÜK HAYALİM BEŞİKTAŞ'A ÜÇLÜ ÇEKTİRMEK"

Stormtrooper kostümüyle Kızılay’da dolaşmaya çıkan Alp İlkkurşun'a yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi, fotoğraf çektirdi. İlkkurşun en büyük hayalinin "Stormtrooper ile Vodafone Park’ta Darth Vader kıyafetli biriyle Beşiktaş taraftarına üçlü çektirmek" olduğunu söyledi.

STAR WARS'TA STORMTROOPER'LAR

Stormtrooper’lar, ‘Star Wars’ evreninde, Klon Savaşları boyunca Galaktik Cumhuriyet’e ve Jedi’lere hizmet etmiş, daha sonra ise İmparator Palpatine ve yardımcıların özel birlikleri olan klon birlikleridir. Bu birliklerin hepsi klonlar gibi ağır ve beyaz zırhlar giyerler. Silah olarak bu kalın zırhları delebilecek kadar güçlü blaster tüfek taşırlar. Darth Vader’a hizmet ederken Klon Askerler’ine oldukça benzedikleri görülmüştür. Klonlar ile Stormtrooper’lar arasındaki fark, Stormtrooper’ların çenelik takmalarıdır. Han Solo ve Luke Skywalker, Stormtrooper kılığına girerek bir destroyer’e sızmışlardır.

DAHA FAZLA