Gezi’de ‘yaralılara yardım suç değildir’ diyen Prof. Dr. Özdemir Aktan uğurlanıyor

Gezi’de ‘yaralılara yardım suç değildir’ diyen Prof. Dr. Özdemir Aktan uğurlanıyor

686 No’lu akademideki kıyım kararnamesiyle Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndaki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Özdemir Aktan üniversitedeki odasından uğurlanıyor.

686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Marmara Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndaki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Özdemir Aktan üniversiteden uğurlanıyor.

Barış İçin Akademisyenler bildirisi imzacılarından olan ve aynı zamanda Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski Genel Başkanı olan Prof. Dr. Aktan, üniversitedeki odasından öğrencileri ve meslektaşları tarafından alkışlarla uğurlanıyor.

Haziran Direnişi sırasında TTB Genel Başkanı olan Prof. Aktan, polis saldırıları sonucu yaralanan yurttaşlara hekim ve sağlık görevlilerince yardım edilmesine yönelik hükümetten gelen hedef göstermesi üzerine Gezi Parkı’nın merdivenlerinde bir açıklama yapmış, “Yaralılara ve hastalara yardım edilmesi suç değildir. Suç olsa dahi biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz” demişti.

Tıp dünyasında da sevilen ve saygı duyulan bir isim olan Aktan, akademideki kıyım kararnamesi olarak tarihe geçen 686 No’lu OHAL kararnamesiyle görevinden ihraç edilmişti.

 “Kürsülerinden, hastanelerinden, amileyathanelerinden, polikliniklerinden uzaklaştırılan bütün dostlarımızla yan yana, omuz omuza olmak, üniversitenin ayaklar altına alınıp çiğnenen onuruna sahip çıkmak, kamu kurumlarında haksız, hukuksuz tasfiyelere, istibdat heveslilerine “Hayır” demek için buluşuyoruz” çağrısıyla bir araya gelen sağlıkçılar, akademisyenler ve öğrenciler şu sıra Prof.Dr. Aktan’ı üniversiteden uğurluyor.