Gerici yazar kafayı yine güreşçi kadınlara taktı: 'Yarı çıplak kumlarda güreştir’

Gerici yazar kafayı yine güreşçi kadınlara taktı: 'Yarı çıplak kumlarda güreştir’

Gerici Akit'in köşe yazarı Ahmet Gülümseyen yine kadınların güreş sporuyla ilgilenmesini hedef aldı.

Yandaş Akit gazetesinin yazarı Ahmet Gülümseyen, bu yıl Muğla'da gerçekleşecek olan Dünya Plaj Güreş Şampiyonasında kadınların güreşmemesi gerektiği ile ilgili son derece gerici ve cinsiyetçi bir yazı kaleme aldı.

Özellikle bu şampiyonanın Cuma günü başlamasına dikkat çeken Gülümseyen, "Evet, bugün Mübarek Cuma günü, nüfusumuzun yüzde doksan dokuzu Müslüman olarak dillendirilen ülkemizde, Türkiye’nin resmi spor federasyonu bayanların plajda güreşmesine ev sahipliği yapıyor... " ifadelerini kullandı.

“BİR HABER ANADOLU KIZLARIMIZ…”

Federasyon'un resmi sitesinde, "Kumsalda olmasından dolayı güreş sırasında son derecede renkli görüntüler ortaya çıkıyor" şeklinde yer alan ifadeye de tahammül edemeyen Gülümseyen, "Renkli’ görüntülere ‘malzeme’ edilecek benim art niyetsiz, saf-temiz, kötü düşünceden bir haber Anadolu kızlarımız. Kelime ve sözün kâfi gelmeyeceği, sadece mübarek Cuma gününe değil, bir ömre sığmayacak kadar büyük bir rezalet" dedi.

“YARI ÇIPLAK ŞEKİLDE"

Gülümseyen, "Ülkeyi, bayanları plajda güreştirerek tanıtılacak ise, inanç ve geleneğine bağlı hangi vicdan sahibi bu hayâsızlığa rıza gösterebilir. Bu nasıl bir anlayış ve yaklaşım. Bayanları ay-yıldızlı forma altında yarı çıplak şekilde kumlarda güreştir, bunun da adı olsun ülke tanıtımı, öyle mi" ifadelerini kullandı.

"TERÖR KADAR ZARARLI"

Gülümseyen daha önce de "Bayanları güreştirmek, milletimizin değer yargıları-duyguları ile oynamak, seferberlik ilan ettiğimiz ‘terör’ kadar bu ülkeye zarar verecektir gerçeği asla ve asla göz ardı edilmemeli" demişti.