Genetik biliminde önemli gelişme

Genetik biliminde önemli gelişme

İsveçli bilim insanı Fredrik Lanner, sağlıklı embriyolarda bulunan DNA'ları düzenleyen ilk araştırmacı oldu. Lanner bu çalışma sonucunda kısırlık, düşük yapmak ve embriyonik kök hücreleri hakkında daha fazla bilgi edinmeyi hedefliyor.

Stockholm'de, Karolinska Enstitüsü'nde çalışan İsveçli gelişimsel biyolog Fredrik Lanner sağlıklı insan embriyolarının DNA'larını modifiye eden (GDO) ilk araştırmacı oldu. Odatv'de yer alan habere göre Lanner bu çalışmasıyla, normal embriyonik gelişim sürecini anlayarak kısırlık, düşük yapmak, kök hücrelerin çalışma prensipleri ve zayıflığa neden olan unsurların tespit edilerek tedavi edilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Hedeflerinin tasarım bebeklerin doğacakları bir dünya yaratmak olduğunu dile getiren Fredrik Lanner çalışması hakkında; ''Eğer gerçek bir embriyonun ilk dönemlerinde hücrelerin nasıl düzenlendiklerini anlayabilirsek, bu bilgi gelecekte şeker hastalığı, Parkinson ya da çeşitli körlük tipleri ve başka rahatsızlıkların tedavileri hakkında bizlere yardımcı olabilir'' diyor.
 

DAHA FAZLA