Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Fatih Terim açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Fatih Terim açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Fatih Terim 'in maaşı ile ilgili açıklama geldi.

İleri Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Lezgin Botan, Gençlik ve Spor Bakanlığına Fatih Terim'in, görev süresince aldığı yüksek maaş ve alacağı 3.5 milyon Euro'luk tazminat bedeliyle ilgili bir soru önergesi vermişti.

Botan konu hakkında, "Fatih Terim'in aldığı yüksek maaşın düzenlenmemesinin sebebi nedir?, yoksulluk sınırı ve işsizlik ortadayken Türkiye Futbol Federasyonu’nun milli takım direktörlerine ve sporculara ödenecek maaş ve tazminatı aşırı yüksek tutmasının nedeni nedir?, Fatih Terim'in bu yüksek ücret karşılığı sağladığı başarılar nelerdir?, milli takım direktörleri ve sporcuların maaşları ve tazminat bedelleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidilecek midir?, Terim’e ödenecek 3.5 milyon Euro’luk tazminat ile en az kaç kişi istihdam edilebilir?" şeklinde 5 adet soru sordu. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ise bu soru önergesine, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüzel kişiliğe sahip, bağımsız bir federasyondur. Bütçesi de devlet bütçesine bağlı değildir. Harcamalar TFF Genel Kurulu'nda kabul edilen bütçe dahilinde yapılmaktadır." şeklinde cevap verdi.

DAHA FAZLA