Gençlik örgütlerinden üniversitedeki katliama ilişkin açıklama

Gençlik örgütlerinden üniversitedeki katliama ilişkin açıklama

Eskişehir'de gençlik örgütleri Osmangazi Üniversitesi'ndeki katliama ilişkin ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Akademiyi AKP’nin karanlığına teslim etmeyeceğiz" denildi, Rektör Hasan Gönen istifaya çağrıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde, araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın 4 kişiyi öldürdüğü, 3 kişiyi ise yaraladığı katliama ilişkin gençlik örgütlerinden ortak bir açıklama yayınlandı.

FKF, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, DİP ve SGD imzalı açıklamada ”Gerçekleşen saldırının başlıca sorumlusu, hakkında onca şikayet ve soruşturmalara rağmen bu şahsı koruyan ve gerçekleşen olaya göz yuman ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen’dir” denildi, "Üniversitemizdeki faşist ve gerici çeteleri kollayıp ilerici öğrencilerine saldıran; silahlı şahısların okulda terör estirmesine göz yumup demokrat akademisyenleri ihraç eden rektör derhal istifa etmelidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Bildiğiniz üzere 5 Nisan 2018 Perşembe günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda Volkan Bayer isimli araştırma görevlisi, 1 dekan yardımcısı, 2 öğretim görevlisi ve 1 fakülte sekreterini öldürdü.

AKP iktidarının saldırılarıyla, güvenlik ve polis terörüyle abluka altına aldığı akademinin her geçen gün içi boşaltılmış, demokratik ve bilimsel bir ortamdan uzaklaştırılmıştır. KHK’larla akademideki tüm ilerici unsurlar tasfiye edilmiş, yerine paranoyaklaşan, her geçen gün birbirini suçlayan, meslektaşını bile katledebilecek insanların olduğu bir yapı kurulmuştur. AKP iktidarı, kendilerinden olmayan herkesi terörist ilan ederken tam anlamıyla bir öfke toplumu yaratmış, bireysel silahlanmanın önünün açılması gibi politikalarla hayatın her alanında bir tehdit unsuru oluşturmuştur. Bunun sonucunda, bugün üniversitelerimizde dahi can güvenliğinin sağlanabileceği bir ortam kalmamıştır. KHK düzeni, kutuplaştırılan toplum, ihbarcılık ve ilerici hocalarımızın atılmasıyla içi boşaltılan akademinin ve ülkenin sonu budur.

'BAŞ SORUMLU REKTÖR GÖREN İSTİFA ETMELİDİR'

Üniversitemizde yaşananlar, OHAL düzeninin fiilen iflas ettiğini; ihraç ve KHK’larla akademide tekleşmenin getirdiği sonucu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu olay Osmangazi Üniversitesi’nin çürümüş ve içi boşaltılmış üniversite yönetiminin yetersizliğinin dışavurumudur. Rektörlük, saray ve YÖK üniversitenin bilimselliğini, özgürlüğünü savunan ne kadar unsur varsa hepsini yok edip yerine bilim ve akıl dışı, gerici zihniyetini nüfuz ettirebilmek için canla başla uğraş vermektedir. Üniversitemizde yaşanan katliam bunun en net göstergesidir. Sözde "akli dengesi yerinde olmayan" şahsın silah bulundurma ruhsatı alabilmesi, aynı zamanda üniversitede akademisyen olarak görevine devam edebilmesi kabul edilemez. Gerçekleşen saldırının başlıca sorumlusu, hakkında onca şikayet ve soruşturmalara rağmen bu şahsı koruyan ve gerçekleşen olaya göz yuman ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen'dir.

[ih2]

'AKADEMİYİ KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ'

Üniversite yönetimi bununla da kalmayıp, defalarca kez üniversitede arkadaşlarımıza saldıran faşist çeteleri de aynı şekilde korumuş ve bütün saldırılarına göz yummuştur. Üstüne üstlük, ÖGB’leri ile bizlere bir kez de kendisi saldırmıştır. Üniversitemizdeki faşist ve gerici çeteleri kollayıp ilerici öğrencilerine saldıran; silahlı şahısların okulda terör estirmesine göz yumup demokrat akademisyenleri ihraç eden rektör derhal istifa etmelidir.

Bizler, her geçen gün karanlığa sürüklenen üniversitelerimizde gerçekleşen saldırılara karşı her ne pahasına olursa olsun bilimi ve özgürlüğü korumak için mücadeleye devam edeceğiz! Akademiyi karanlığa teslim etmeyeceğiz!