Gençlik örgütlerinden çağrı: 'Katledildik ama teslim olmadık'

Gençlik örgütlerinden çağrı: 'Katledildik ama teslim olmadık'

Gençlik örgütleri Suruç Katliamı'nın 3. yılında yitirdiği arkadaşlarını anacak.

İstanbul'da gençlik örgütleri, Suruç Katliamı'nın 3. yılında "Suruç için adalet, herkes için adalet!" demek üzere 20 Temmuz Cuma günü saat 19.00'da Kadıköy Süreyya Operası'nın önünde buluşacak. 

20 Temmuz 2015'te Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Kobane'ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 genç, basın açıklaması yapıldığı esnada düzenlenen intihar saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Katliamın 3. yılında gençlik örgütleri, "Suruç için adalet, herkes için adalet!" başlığıyla bir çağrı yayınladı.

Gençlik örgütlerinin ortak çağrısı şu şekilde:

SURUÇ İÇİN ADALET, HERKES İÇİN ADALET!

"Düşlerinin peşinden yola düşen arkadaşlarımızın Amara'nın bahçesinde IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilen saldırı ile katledilmelerinin üzerinden 3 sene geçti. Suruç'un katillerinin yargılanması bir yana dursun, mahkeme salonları mizansen sahnesine çevrildi, dava dosyasında ismi geçen tek sanık dahi mahkeme salonuna getirilmedi, adil yargılama süreci işletilmedi. 

Suruç Katliamı failleri ortaya çıkarılmadı ve bu katliamın sorumluları, Ankara'da, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Reina'da ve Dünya'nın birçok yerinde can almaya devam etti. Suruç Katliamı aydınlatılmadığı sürece yapılan bu katliamın failleri de açığa çıkarılmayacak, egemen güçler tarafından korunmaya devam edecektir. Geçtiğimiz 3 sene göstermiştir ki mevcut siyasi iktidarın ve ona bağlı yargı sisteminin katliamları aydınlatmak ve sorumluları yargılamak gibi bir derdi yoktur. Aksine siyasi iktidar Suruç, Ankara, Soma ve birçok katliamın sorumlusudur. Biz biliyoruz ki adalet adliye saraylarında değil; Hrant için, Berkin için, Ali İsmail için, Metin Lokumcu için, Ceylan Önkol için, Soma için, Çorlu için sokakları, kampüsleri, meydanları terk etmeyen gençliğin mücadelesindedir.

KATLEDİLDİK AMA TESLİM OLMADIK!

Bizi katlederek düşlerimizden alıkoyacağını ve faşizme karşı mücadeleden geri duracağımızı bekleyenler yanıldı. Nerede bir baskı, nerede bir katliam, nerede bir sömürü varsa yine karşılarında gençliği buldular bulmaya da devam edecekler! Suruç başta olmak üzere gerçekleştirilen tüm katliamlar aydınlatılana ve sorumlular yargılanana dek mücadele etmekten vazgeçmeyecek; Cebo'nun adımları, Büşra ve Polen'in gülüşleri, Ezgi ve Alican'ın sesi, Uğur'un, Vatan'ın ve katledilen tüm düş yolcularının adalet çığlığı olup, adaleti ve özgürlüğü kazanacağız. Suruç için adalet, herkes için adalet demeye devam edeceğiz."

DAHA FAZLA