Genç teknisyene 'yakışıklılık' cezası

Genç teknisyene 'yakışıklılık' cezası

Havaalanı teknisyeninin bir yolcu tarafından görüntülenmesinin ardından yaşananlar gündeme oturdu.

Çin'in Tayvan Boğazı'ndaki turistik kenti Xiamen'de 25 yaşında bir havaalanı çalışanına, çalıştığı şirket tarafından 'çok yakışıklı' olduğu gerekçesiyle, yüzde 10 maaş kesintisi cezası verildi.

Gaoqi Uluslararası Havaalanı'nda bir kadın yolcu tarafından habersiz şekilde görüntülenen teknisyenin videosu, internette paylaşıldı. Bunun ardından fenomen olan teknisyen, çalıştığı şirket tarafından 'çalışanın görev sırasında kurallara aykırı şekilde tişörtünü içine sokmamış olması ve elleri cebinde dolaşırken görüntülenmesinin yaratması’ gerekçesiyle yüzde 10 maaş kesintisi cezasına çarptırıldı.

‘ÇOK MUTLU HİSSEDİYORUM’

Konuyla ilgili Çin Haber Servisi'ne konuşan teknisyen ise maaş kesintisinden dolayı kendisini görüntüleyen kadını ya da şirket patronlarını suçlamadını ifade etti.

Teknisyen, şunları söyledi:

''Açıkçası hala kendimi oldukça mutlu hissediyorum, çünkü bu kadar kolay ünlü olmak kolay değildir. Şirketim yanlış bir şey yapmadı. Giyim ve davranış standartlarına uymamak benim hatam.

Videoyu internete yükleyen kadına da kızmayın. Ben onu asla suçlamıyorum, çünkü niyeti zarar vermek değildi.'' (SPUTNİK)