Genç kadına tecavüz eden özel harekat polisi beraat etti!

Genç kadına tecavüz eden özel harekat polisi beraat etti!

21 yaşındaki kadına iki kez tecavüz eden özel harekat polisi beraat etti.

İleri Haber

Mardin'de sosyal medya üzerinden tanışıp görüştüğü polisin iki defa tecavüzüne uğrayan 21 yaşındaki M.B’nin davası bugün Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Savcının dördünce kez tutuklama talep etmesine rağmen, 12 yıl hapis istemiyle yargılanan özel harekat polisi  B.K. mahkeme kararıyla beraat etti.

21 yaşındaki kadın dün çok sayıda hap alarak intihara teşebbüs etmişti.

Duruşma sonrası açıklama yapmak isteyen kadınlara polis izin vermedi. Avukatlar kararı temyiz edeceklerini, gerekirse AİHM’e kadar gideceklerini söyledi.

‘KADININ AHLAKININ OLUP OLAMDIĞI KONUŞULDU’

Duruşmayı takip eden HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik İleri Haber'e açıklamalarda bulundu. Birllik, duruşmada kadının suçlandığını belirterek şunları söyledi:

"Dosyanın aslında olayın yaşandığı andan itibaren hem kolluk kuvvetlerinin hem bürokrasinin içinde olduğunu gördük. Sahte evrakların konulduğuna, ifadelerin değiştirildiğine, şahitlerin tanıklıklarının değiştirmesine tanık olduk.

Asıl mağdur olan kadının sanık, sanığın ise mağdur olduğu bir dosyaydı bu. Yani yargı olayı böyle ele almıştı. Çünkü mağdurun yaptığı bütün telefon görüşmeleri, özel hayatına dair her şey dosyaya konuşmuştu. Ama suçu işleyen polisle ilgili herhangi bir belge dosyaya konulmamıştı. Maalesef tekrar N.Ç davası gibi ve diğer davalar gibi yargının bürokrasinin, kolluk kuvvetinin içinde olduğu bir dava kadının lehine sonuç oldu. Bu dosyanın uluslarası hukuktan geri döneceğinden eminiz. Çünkü kamera görüntüler de dahil pek çok veri var dosyada. Kadını ikna etmeye çalışma görüntüleri dahi var. Cinsel şiddetin dışında orada kadının ahlakının olup olmadığı konuşuldu. Kadın aynı mağduriyeti duruşmada tekrar yaşadı. Sanığın savunması kadının özel yaşamını tartışan ve bunu suçlayan bir çizgide yapıldı."

DAHA FAZLA