‘Gelecek görüyorlar’: İlahiyat kontenjanları yüzde 100 doldu

‘Gelecek görüyorlar’: İlahiyat kontenjanları yüzde 100 doldu

Üniversite kontenjanlarında doluluk oranını ilk sırada hukuk ikinci sırada ise ilahiyat fakülteleri oluşturdu. Uzmanlar, ilahiyatın yüzde 100 dolmasının nedenini, adayların bu alanda “gelecek görmesi” olarak açıkladı.

Üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla geçen yıla göre, yaklaşık dört katı fazla yani 214 bin 430 boş kontenjan kaldı. 

Yüzde 100 dolan bölümlerin başında hukuk geldi. 15 bin 745 kontenjanın tümü doldu. Onu 14 bin 538 kontenjanla ilahiyat bölümleri izledi. 

TERCİH NEDENİ İŞ GARANTİSİ

Uzmanlara göre, ilahiyata yoğun ilginin nedeni imam hatipli öğrenci sayısının fazlalığı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümünün üç yıl önce kaldırılmasıyla ilahiyat mezunlarının formasyonla öğretmen olabilmesi ve bu alandaki atamaların yüksek oluşu. Adayların bu bölümde ‘gelecek görmesi’ kontenjaları doldurdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, posta hizmetleri, ceza infaz ve güvenlik hizmetleri gibi bölümlerde de yüzde 100 doluluk yaşandı. Nedeni ise adayların ‘garanti iş’ beklentisi. Sanat tarihi, Kore dili ve edebiyatı, klasik arkeoloji gibi alanlardaki doluluğu ise uzmanlar, adayların işini şansa bırakmayıp, bir bölüme yerleşme isteği olarak açıkladı.

DAHA FAZLA