Gazi Mahallesi’nde gençlerin öldürüldüğü soruşturmaya gizlilik kararı

Gazi Mahallesi’nde gençlerin öldürüldüğü soruşturmaya gizlilik kararı

İstanbul Gazi Mahallesi’nde polisin “dur” ihtarına uymadıkları iddiasıyla iki gencin ölmesi, üçünün de yaralanmasına ilişkin soruşturmada gizlilik kararı alındı.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde polisin “dur” ihtarına uymadıkları iddiasıyla açılan ateş sonucu iki gencin öldürülmesi, üçünün de yaralanmasına ilişkin soruşturmada gizlilik kararı alındı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Nisan’da Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurup “müdafi ya da taraflarca dosya içeriğinden bilgi ve belge alınmasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği” gerekçesiyle kısıtlama kararı verilmesini istedi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre hakimlik de aynı gün verdiği kararda, “soruşturmanın mahiyeti ve soruşturmaya konu olan suçun niteliğine göre müdafilerin dosya içeriğini incelemeleri ve belgelerden örnek almalarını” kısıtladı.

NE OLMUŞTU?

14 Nisan’da Gazi Mahallesi’nde bulunan Gazi Kent Ormanı’nda eğlenen beş genç, saat 22.00’de dönerken polis tarafından durduruldu. İddialara göre, “dur” ihtarına uymayarak kaçan beş gencin arkasından ateş edildi. İki genç can verirken diğer üçü de yaralandı. Polisin olay tutanağında, ön koltukta oturmakta olan gencin kucağında uzun namlulu silah olduğu ve polise ateş edildiği ileri sürüldü. Ancak gençler kucaklarında silah değil, saz olduğunu söyledi.