Gazi Cemevine yıkım kararı

Gazi Cemevine yıkım kararı

Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi’ne AKP’li belediye tarafından yıkım kararı gönderildi.

AKP/Saray rejimi referandumun hemen ardından saldıralarına başladı. Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi’ne AKP’li Sultangazi Belediyesi tarafından mahalle muhtarı aracılığıyla yıkım kararı tebliğ edildi.

‘BİR TUĞLA DÜŞÜRMEYECEĞİZ’

Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Örgütlenme Sekreteri Zeynal Odabaş “1 yıl önce alınan yıkım kararı referandum sonrası hemen muhtarlığa bırakılmış. Karar elimize yeni geçti” dedi. Odabaş, “Referandum sonrası ‘evet’ kararı çıkınca hemen yıkım kararı da geldi. Bu bilinçlidir. Bu oyunlara gelmeyeceğiz, bir tuğla düşürmeyeceğiz. Ben insanım diyen herkes elini vicdanına koymalı. Bu karar yeniden gözden geçirilmeli” dedi.

‘ALEVİLERİ SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Cumhuriyet' konuşan Odabaş Alevilere destek çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“Bütün canları ve Alevi kurumlarını ibadethanelerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bütün derneklere bu konuda insanım diyen herkese çağrıda bulunuyorum. Cemevimize ve inançlarımıza sahip çıkalım, bu ülkeyi kaosa sürüklemeleyim barışı, demokrasiyi inşa edelim. Biz Aleviler çok zulüm gördük, katledildik her zaman barış, demokrasi, laik Cumhuriyet dedik. Federasyon olarak alınan karara ilişkin toplantı yapacağız, kimlerle görüşmemiz gerekiyorsa görüşeceğiz. Yetkililerin kararlarını geri çekmelerini istiyoruz. ”