Gazeteciye ‘katliam’ cezası

Gazeteciye ‘katliam’ cezası

103 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ‘katliam’ diyen gazeteciye hapis cezası verildi.

Gazeteci Mehmet Ali Ertaş, 10 Ekim Ankara katliamına ilişkin sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda “katliam” dediği gerekçesiyle yargılandığı davada, “Devleti alenen aşağılama” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla 1 yıl 3 ay ceza aldı.

Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Mehmet Ali Ertaş ve kapatılan DİHA eski muhabiri Metin Bekiroğlu hakkında sosyal medyada paylaşımlarında “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  

PAYLAŞIMLAR SORULDU

Hazırlanan iddianamede sosyal medya hesabında 2015 yılında paylaştığı yılbaşı kutlama mesajı ve 2015’te 10 Ekim Ankara Katliamına ilişkin paylaşımları mahkeme başkanı tarafından Ertaş’a soruldu. Ankara Katliamına “katliam” dediği için suçlanan Ertaş, sosyal medya hesabı paylaşımlarının suç olmadığını söyledi.  

GAZETECİ ERTAŞ’A 1 YIL 3 AY CEZA

Savcı verdiği mütalaasında Ertaş’ın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti Ertaş’ın paylaşımlarında “Devleti alenen aşağılama” ve “Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 1 yıl 3 ay cezaya hükmetti. Ertaş’a verilen ceza ertelendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Öte yandan KHK ile kapatılan DİHA muhabiri Metin Bekiroğlu’nun sosyal medyada yaptığı ileri sürülen paylaşımlarda “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması 28 Şubat 2018 tarihine ertelendi.

BUGÜN GELEN ACI HABER 

Ankara Katliamı ile ilgili bugün acı bir haber daha geldi. Katliamda yaralan ve tedavisi devam eden Ağa Bayar yaşam mücadelesini kaybetti.