Gazetecilik yargılanıyor: Kim gördü, kim görmedi? işte manşetler

Gazetecilik yargılanıyor: Kim gördü, kim görmedi? işte manşetler

Cumhuriyet Gazetesi yazar, yönetici ve çalışanlarının tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasını Birgün ve Evrensel gazeteleri dışında basın görmezden geldi.

Cumhuriyet gazetesi yazar, yönetici ve çalışanlarının  ‘PKK, DHKP-C, FETÖ’ üyeliği iddiasıyla tutuklu yargılandığı Cumhuriyet gazetesi davasının ilk duruşması, 9 ay sonra bugün Çağlayan Adliyesi’nde başlıyor. Birçok ulusal ve uluslararası basın meslek örgütünün takip ettiği davayı Hürriyet, Sözcü, Milliyet, gibi yayınlar görmemezlikten geldi.

 MANŞETLERDE YİNE ‘ERDOĞAN’   

Yandaş basın ise her zaman olduğu gibi, gerçeklere gözünü kapayarak, sadece ‘Erdoğan’ı gördü. Gazetecilik faaliyetinin yargılandığı, Cumhuriyet davasını görmeyen yandaş basın, Erdoğan’ın açıklamalarını manşete taşıdı.

Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamayı protesto eden Filistinlilere İsrail polisinin saldırsı sonucu Filistin ve İsrail arasında yaşanan gerginlik nedeniyle,  AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,‘İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve dönem başkanı’ olarak  yaptığı açıklamasını yandaş basını manşete taşıdı.  Erdoğan’ın ,“Safları sıklaştırın”, “Mescidi aksa islam aleminin onurudur” ifadelerini manşete taşıyan yandaş basın, Sansürün kaldırılışının yıldönümünde yüz karası olarak tarihe geçecek olan, “gazeteciliğin yargılandığı” Cumhuriyet davasını görmezden geldi.