Gazetecilerin 10 yıl 6 ay hapsi istendi

Gazetecilerin 10 yıl 6 ay hapsi istendi

Gazeteciler Sibel Hürtaş ve Hayri Demir hakkında 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş ile gazeteci Hayri Demir hakkında, Afrin operasyonuna dair yaptıkları paylaşımlar nedeniyle 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi.

Ankara’da 22 Ocak akşamı gözaltına alınan gazeteci Hayri Demir ve Sibel Hürtaş’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında Efrin operasyonuyla ilgili paylaşımları gerekçesiyle açılan soruşturma tamamlandı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Demir ve Hürtaş ile birlikte 10 kişinin de TCK’nin. Maddesinde düzenlenen “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddiasıyla 3 yıla, TMK’nın 7. maddesinde düzenlenen “örgüt propagandası yapma” iddiasıyla da 7,5 yıla kadar; toplam 10 buçuk yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianameyle birlikte 12 kişinin yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Demir ve Hürtaş ile birlikte HDP İl Yöneticisi Osman Konukcu, İHD MYK Nuray Çevirmen, Kemal Bülbül, Lezgin Tekay, Bilal Yapılmış, Saim Serin ve HDP Çankaya İlçe Örgütü yöneticisi Aslı Bayramoğlu da aynı gerekçelerle yargılanacak. (MA)

DAHA FAZLA