Gazeteciler Semiha Şahin ve Pınar Gayıp tutuklandı

Gazeteciler Semiha Şahin ve Pınar Gayıp tutuklandı

ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp tutuklandı.

7 gündür gözaltında bulunan ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp, SGDF üyesi Ferhat Pehlivan ve Gazi Mahallesi'nde gözaltına alınan Gülsen İmre emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah savcılığa sevk edildi.

ETHA'nın haberine göre, savcılık ifade bile almadan Şahin, Gayıp, Pehlivan ve İmre'yi "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

'MUHALİF GAZETECİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

10 saat sonra akşam saatlerinde sorguların başlamasıyla ilk olarak  Semiha Şahin ifade verdi. Şahin ifadesinde, "Şu an karşınızda olmamızın nedeni önünüzdeki dosyada yazanlar değil, tüm baskılara rağmen muhalif gazetecilik pratiğinden geri durmamamdır. Editörlüğünü yapmaktan gurur duyduğum Etkin Haber Ajansı ilk kez böylesi baskılara maruz kalmıyor. Çalışanları çok defa gözaltına alındı, hala 4 arkadaşımız tutuklu. Bizde tutuklanabiliriz ama iktidarın istediği gibi değil muhalif gazetecilik yapmaya devam edeceğiz" dedi.

'GAZETECİYİM VE SOSYALİSTİM'

Ardından ifade veren ETHA muhabiri Pınar Gayıp, "Bizim gözaltına alınmamız, bizden önceki arkadaşlarımız gibi, özgür basına yönelik saldırılardan yalnızca birisi. Gazeteciyim ve sosyalistim, bunu da olduğum heryerde dile getirmekten asla geri durmayacağım." dedi.

İfadelerin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği kararını açıkladı. Hakimlik, Editör Semiha Şahin, muhabir Pınar Gayıp, SGDF üyesi Ferhat Harun Pehlivan ve Gazi Mahallesi'nde gözaltına alınan Gülsen İmre'nin tutuklanmasına karar verdi.