Gazeteciler Hayri Demir ile Emrah Erdoğan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

Gazeteciler Hayri Demir ile Emrah Erdoğan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

DİHABER Muhabiri Hayri Demir ile Gazeteci Emrah Erdoğan, “Örgüt adına faaliyet yürütme” gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi.

16 Mart sabahı Ankara’da evine düzenlenen baskın ile gözaltına alınan ve bu sabah savcılığa sevk edilen DİHABER Muhabiri Hayri Demir ile aynı dosyadan gözaltına alınan Gazeteci Emrah Erdoğan'ın savcılıktaki ifadeleri tamamlandı. 

Dihaber'in aktardığına göre; savcılık ifadesinde TBMM’de muhabirlik yaptığına ve milletvekilleri ile röportajlar yaptığına dikkat çeken gazeteci Demir, basın kartlarını savcılık makamına iletti. Savcılık tarafından Rojava sınırında yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları hakkında sorular yöneltildi. 

Demir yaptıklarının gazetecilik faaliyeti olduğuna dikkat çekerek, "Kobanê'ye haber yapmak amacıyla gittim. Orada YPG isimli örgüt mensuplarının fotoğraflarını çekerek onlarla röportaj yaptım. Yapmış olduğum haberleri İMC TV, Hayat TV, Gün TV ve Milliyet Gazetesi gibi yayın organları kullandı. Özgürlük Kuşağı Rojava 5, 6, 7, 8, 9, 10 başlıklı paylaştığım dosyalar, benim de içerisinde bulunduğum, yapmış olduğum haberlerdir. Gerek Suriye'de bulunduğum süre içerisinde çektiğim video ve fotoğraflar; gerek kendi internet sitemde, gerekse de sosyal medyada paylaştıklarım tamamen gazetecilik faaliyetleri içerisindedir."

İfade işlemini bitiren savcılık, muhabirimiz Hayri Demir ve Gazeteci Emrah Erdoğan’ı “Örgüt adına faaliyet yürütme” gerekçesiyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti.