Gazeteci Yazar Murat Uyurkulak'a Gündem ile dayanıştığı için 1 yıl 3 ay ceza

Gazeteci Yazar Murat Uyurkulak'a Gündem ile dayanıştığı için 1 yıl 3 ay ceza

Gazeteci Yazar Murat Uyurkulak hakkında Gündem gazetesi ile dayanıştığı için 'propaganda' suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı erteledi.

Gazeteci Yazar Murat Uyurkulak'a kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı için 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı erteledi.

Aynı davada yargılanan Jülide Kural ve İlham Bakır'ın duruşmaları da 28 Mart'a ertelendi.

Sputnik'in haberine göre, Murat Uyurkulak'ın katılmadığı duruşmada esasa ilişkin savunmasını yapan avukat Hürrem Sönmez, Özgür Gündem gazetesi üzerindeki baskıların dayanışma kampanyasına dönüştüğünü bir kez daha hatırlattı.

Sönmez, "Müvekkilimin gazeteyle dayanışması gazetenin mevcudiyetini sürdürmesi, ifade ve basın özgürlüğü çerçevesinde faaliyetine devam etmesini temin etmek içindi. Basın özgürlüğü siyasi liderlerin düşünceleri hakkında görüş uyandırmak için topluma bilgi sunar. Basın özgürlüğü, toplumun bilgilenme hakkının teminatıdır. Söz konusu yazıda suçun unsurlarının bulunmadığı kanaatindeyiz. Gazetelerin yayın politikaları tartışılabilir, değerlendirilebilir okuyucular tarafından. Fakat yayın politikalarının değerlendirileceği yerler mahkemeler değil toplumdur bu nedenle beraat talep ediyorum" diye konuştu.

Uyurkulak'a, 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme cezayı erteledi.

ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİ

30 Mayıs 1992’de yayın hayatına başlayan Özgür Gündem gazetesi, Türkçe ve Kürtçe dillerinde yayınlanıyordu. 16 Ağustos 2016'da 'PKK propagandası yapmak, örgütün yayın organı gibi hareket etmek’ iddiası ile geçici olarak kapatılan gazete, 29 Ekim 2016'da çıkarılan Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnamesi ile tamamen kapatıldı.