Gazeteci Aslı Ceren Aslan tutuklandı

Gazeteci Aslı Ceren Aslan tutuklandı

Özgür Gelecek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aslı Ceren Aslan, sınır ihlali ve örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklandı.

Özgür Gelecek Gazetesi Yazıişleri Müdürü Aslı Ceren Aslan, Suriye ve Rojava’daki son gelişmeleri takip etmek için gittiği Urfa'da gözaltına alındı. Ceylanpınar Jandarma Karakolu ve Urfa Emniyet Müdürlüğü’nde darp edilen ve iki kez çıplak aramaya maruz bırakılan Aslan, 4 günlük gözaltı sürecinin ardından tutuklanarak Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

4 gün boyunca açlık grevi yapan ve ifade vermeyi reddeden Aslan, 13 Şubat günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakkında “sınır ihlali” ve “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklama kararı verilen Aslan, hakkındaki suçlamaları reddetti, gazetecilik faaliyetleri kapsamında bölgedeki son gelişmeleri takip ederek geçiş yapmaya çalıştığını ifade etti.

Aslan’ın avukatı Kübra Gündüz de yaptığı savunmada “Gazetecilik mesleği itibariyle öncelik habere doğru bir şekilde ulaşmaktır. Bu kapsamda gazeteci birçok farklı yere gider, herhangi bir tanıdık ya da irtibat kurabileceği bir bağlantı olmaksızın haber yapmak istediği yere gider ve bir şekilde de duruma göre haberini yapar” diyerek gazeteciliğin örgüt bağlantısıyla izah edilmeye çalışılmasının tutarsızlık olduğunu söyledi.

Avukat Gündüz, “Dosyada müvekkilimin facebook ve twitter hesabından yaptığı paylaşımlar sosyal medyadan ulaşılabilecek haber yapılan paylaşımlardır, yani haberlerdir. Yine paylaşımların yapıldığı linkler Özgür Gelecek gazetesine ait linklerdir. Bu haberler birçok yerde çıkan haberlerdir. Özgür Gelecek gazetesi de yasal olarak faaliyetine devam etmektedir” ifadelerini kullanarak iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Tutuklanan Aslı Ceren Aslan, Urfa 2 No'lu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

(Özgür Gelecek)