Gazeteci Ali Ergin Demirhan serbest bırakıldı

Gazeteci Ali Ergin Demirhan serbest bırakıldı

'Eveti gayrimeşru göstererek halkı galeyana getirme’ gerekçesi öne sürülerek gözaltına alınan Sendika.org editörü Ali Ergin Demirhan serbest bırakıldı.

Gazeteci Ali Ergin Demirhan, geçtiğimiz hafta Sendika.org bürosuna yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. 

Polis ekipleri gözaltı için "Evet'i gayrimeşru gösterme" gerekçesini öne sürerken, Demirhan gözaltında tutulduğu süre boyunca avukatlarıyla da görüştürülmedi. 

Serbest bırakılmasının ardından İleri’ye konuşan Ali Ergin Demirhan “Gelen isyan dalgasından korkup gözdağı vermek istediler.” dedi.

Yıldırma politikası uygulandığını söyleyen Demirhan “bana sorulan tweetlerin hiçbir önemi yok, bu bir gözdağı operasyonu. Haber alma hakkını, gazetecilik faaliyetlerini kriminalize etmeye çalışıyorlar. Gelen isyan dalgasından korkup gözdağı vermek istediler.” diye konuştu.

‘KEYFİ OLARAK GÖZALTINA ALINDIK’

Gözaltı süreci hakkında konuşan Demirhan şunları söyledi:

“Eveti gayrimeşru göstererek halkı galeyana getirme’ suçlaması ile 6 gün boyunca tamamen keyfi olarak gözaltında tutulduk.

Eylem çağrılarının olduğu Hayır TV’ye ait tweetler ve Hayır Tv hesabı gösterildi ifadede. 

Özensizlikle hazırlanmış saçma sapan bir operasyon açıkçası. Benimle birlikte gözaltına alınanlar seçim sonuçlarına tepki gösteren ve gayrı meşru olduğunu dile getiren, insanların demokratik tepki göstermesinin gerektiğine dikkat çeken insanlardı.

Savcı bizim ifademizi 5. günün akşamı değil ilk gün de alıp bizi serbest bırakabilirdi. Ama 5. günün akşamı ifadeyi alıp bir gece daha yatırıp sonra adliyeye gittikten sonra bırakmayı tercih etti.”

‘GAZETECİLİK FAALİYETİNE YÖNELİK’

Gazetecilik faaliyeti nedeniyle gözaltına alınmasına vurgu yapan Demirhan sözlerine şöyle son verdi:

“Benim gazeteci olarak gözaltına alınmama neden olan şey ise gazetecilik faaliyeti yürütmem. Türkiye Barolar Birliğinin bile bu seçim gayrı meşru hale gelmiştir hile tespiti yapılamaz o yüzden iptal edilmelidir dediği bir seçime ilişkin şaibeleri dile getirmek gösterilen demokratik tepkileri duyurmak iletişimini sağlamak suç olarak gösteriliyor.

Bu gazetecilik faaliyetine yönelik bir operasyon. “

DAHA FAZLA