Gazete Şûjin BTK tarafından engellendi

Gazete Şûjin BTK tarafından engellendi

İnternet gazetesi Şûjin, BTK tarafından engellendi.

AKP’nin muhalif basına yönelik saldırıları devam ediyor. Türkçe, Kurmancca, Zazaca, Soranice, İngilizce ve Arapça yayın yapan Şûjin’in internet adresi 'gazetesujin.com' Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellendi.

BTK tarafından yapılan dün (14 Haziran) yapılan açıklamada, “5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 14/06/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-234877 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (gazetesujin.com) hakkında idari tebdir uygulanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

'MEDYANIN DİLİNE ÇUVALDIZ NİYETİNE'

Gazete Şûjin “Medyanın diline çuvaldız niyetine” sloganıyla Aralık 2016 tarihinde internet gazetesi olarak yayın hayatına başladı. Eril, seksist, cinsiyetçi, militarist ve canlı yaşamını yok sayan erk egemen medyaya karşı gazeteci kadınlar tarafından kurulan Şûjin, kadın yazınını, kadın sözünü ve gazeteciliğini kalıcı kılmak isteyen haberciliği üstlenmiş; kadın odaklı haberciliğinde ‘özel olan politiktir’ şiarıyla öz savunmaya geçerek, kadın bedenine, yaşamına saldıran ve ayrıştıran ataerkiyi ve erkek basını ifşa etmeye devam edeceklerini duyurmuştu.