Futbolcu Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık klinikte veteriner hekime saldırdı: 'Bu işler parayla, para da bende var'

Futbolcu Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık klinikte veteriner hekime saldırdı: 'Bu işler parayla, para da bende var'

Eski futbolcu Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık klinikte veteriner hekime saldırdı, hekimlere tehditler savurdu.

Eski futbolcu Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık, sokakta bulduğu bir baykuşu getiriği klinikte veteriner hekime saldırdı, hekimlere tehditler savurdu.

Yağmur Aşık, sokakta bulduğu ve veteriner kliniğine götürdüğü nadir görülen 'kulaklı orman baykuşunu' veteriner hekimin bakanlığa bildirmesi gerektiğini ve kendisine teslim edemeyeceğini duyunca veteriner hekim Dilara Tezel'e saldırarak fiziki ve psikolojik şiddet uyguladı, hekimlere tehditler savurdu.

YAĞMUR AŞIK: BU İŞLER PARAYLA, PARA DA BENDE VAR

Yağmur Aşık, birkaç gün öncesinde tedavisinin yapılması için papağanı bıraktığı kliniğe 26 Mart'ta geri dönerek baykuşu almak istedi. Klinikte görevli veteriner hekimlerin nadir görünen baykuşun orman Bakanlığı'na teslim edilmesi gerektiği söylemeleri üzerine saldırganlaşan Aşık, tehditler savurarak veteriner hekim Dilara Tezel'e saldırdı. Saldırgan Yağmur Aşık, kliniğin dışına çıkartılmasını ardından da "Polis mi sizi koruyacak?", "Ben onu karakola soktuğumda asıl o görecek muameleyi", "Bir telefon açarım 100 bin kişi gelir“, ve "Bu işler parayla, para da bende var!" diyerek tehditler savurmaya devam etti. 

SALDIRIYA UĞRAYAN VETERİNER HEKİM DİLARA TEZEL: HERŞEYİN PARAYLA OLMADIĞINI İSPAT EDECEĞİM

Eski futbolcu Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık'ın fiziksel ve psikolojik saldırısına maruz kalan veteriner hekim Dilara Tezel ise "Mesleğim icabı yerine getirmem gereken yükümlülükleri yerine getirdiğim için uğradığım psikolojik ve fiziksel saldırıyı izlemekten dahi hicap duyuyorum ama bu mesleği de emeklerimizi de hibe etmeyeceğim ve sonuna kadar her tür yasal süreci takip edeceğim. Herşeyin "parayla" olmadığını ispat edeceğim." açıklamasında bulundu.

İSTANBUL VETERİNER HEKİMLER ODASI AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Veteriner Hekimler Odası ise söz konusu saldırı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaparak, "Meslektaşımıza ve mesleğimize yapılan saldırıyı kınıyoruz" dedi.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası adına başkan Prof. Dr. Murat ARSLAN imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Meslektaşımıza ve mesleğimize yapılan saldırıyı kınıyoruz

Özel bir muayenehanede çalışan Egzotik ve Yabani Hayvan Hekimliği Komisyonu üyemiz Dilara TEZEL, muayeneye getirilen Kulaklı orman baykuşu’nun tedavisine başlamış, iki gün süreyle tedaviyi devam ettirmiş, hekim duyarlılığı ve sorumluluğuyla hayvanın yaban hayatına ait olduğunu, bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ilgili birimine teslim edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Bunun üzerine baykuşun kendisine ait olduğunu iddia eden bir kadın yanındakilerle beraber muayenehaneyi basarak hekimi tehdit ve darp etmiştir.

Mesleğini kanunların emrettiği şekilde yapmaya çalışan meslektaşlarımıza ve mesleğimize yönelik baskı ve şiddet her geçen gün artmaktadır.

Bu şiddet bazen, mesleğimizin hekimlik sanatı olduğunu bilmeyen bir gazetecinin “yüksek ücret alındı” iddiasıyla aklınca “Veteriner” diye hitap ederek aşağılaması,

Bazen, toplum sağlığı duyarlılığıyla tüketime uygun olmayan bir ete “imha” kararı veren Veteriner hekimin satırla kovalanması,

Bazen, kamu görevlisi olarak denetime giden meslektaşımıza fiziksel saldırı,

Bazen, lüks arabasıyla sokak hayvanı diye götürdüğü kedisine yeterince ilgi gösterilmediğini iddia edip “göreceksiniz, sizi afişe edeceğim, gazetelere yazdıracağım” şeklinde tehdit etmesi,

Bazen, yerel yönetimlerde tüm mesaisini sokak hayvanlarına verdikleri halde sözde hayvan severlerin saldırısı, şikayeti ve basiretsiz belediye yöneticilerinin baskısı, şeklinde her türlü psikolojik, fiziki, ekonomik şiddet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Söz konusu olayda, bir tarafta her türlü riske karşın doğaya ait bir canlıyı yasalara uygun olarak korumaya çalışan bir kadın Veteriner hekim, diğer taraftan mafya jargonuyla tehditler savuran “ göreceksiniz buraya kimleri getireceğim, burayı kapattıracağım” türünden söylemlerde bulunma rahatlığı gösteren “sözde hayvan sever” bir başka kadın olması düşündürücüdür. Ülkemizde özellikle hekimler üzerinde artan şiddet olgusu bizi kaygılandırmaktadır. Bu durum yetkililer tarafından dikkatli izlenmeli, şiddet eğiliminin nedenleri araştırmalı, eğitim başta olmak üzere toplumu şekillendiren tüm politikalar gözden geçirilmelidir.

Mesleğini yaparken hekimliğin doğal refleksiyle, öncelikle doğa ve hayvan refahını koruyan meslektaşımızı kutluyor, meslektaşımız ve mesleğimize yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, meslek örgütü olarak daima yanında olacağımızı, hukuksal süreci birlikte takip edeceğimizi bildirmek istiyoruz. Ayrıca ilgili Bakanlığın zaman kaybetmeden yasadışı bu fiile karşı kanunun gerektirdiği cezayı uygulamasını talep ediyoruz. Saygılarımızla kamuoyuna duyururuz

Prof. Dr. Murat ARSLAN
Başkan
İstanbul Veteriner Hekimler Odası
Yönetim Kurulu Adına"